Άδειες για πλωτές εξέδρες σε Κω και Λευκάδα-Με το Φισκάρδο τι γίνεται;

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών για εποχιακή χρήση σε Κω και Λευκάδα, για λογαριασμό ξενοδοχείων και επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ.

Ειδικότερα, στη θέση «Ψαλίδι» της Κω παραχωρήθηκε η άδεια τοποθέτησης πλωτής εξέδρας 25 τ.μ. για την εξυπηρέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής της εταιρείας «ΔΡΟΣΟΣ Ε. & ΣΙΑ Ε.Ε.».

Παράλληλα, στο Μικρό Γυαλό Πόρου Λευκάδας, εγκρίθηκε η άδεια τοποθέτησης πλωτής εξέδρας 60,60 τ.μ., έμπροσθεν των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου ¨SAN NICOLAS¨ , για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών, για λογαριασμό της εταιρείας με την επωνυμία ¨Δ. ΒΡΕΤΤΟΣ – Σ. ΑΡΜΑΤΑ Ο.Ε.¨. Η χρήση της πλωτής εξέδρας είναι αποκλειστικά για την πρόσβαση λουομένων σε δύσβατη παραλία.

Οι ανωτέρω πλωτές εξέδρες πρέπει να τοποθετηθούν σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα, που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στις συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές, καθώς και από ναυτιλιακούς κινδύνους όπως είναι τα ναυάγια και οι παλίρροιες.

Επιπροσθέτως, οι πλωτές εξέδρες δεν θα πρέπει να παρεμποδίζουν την ασφαλή ναυσιπλοΐα, να βρίσκονται εντός πλεύσιμων διαύλων και θαλασσίων, συγκοινωνιακών οδών, καθώς και σε περιοχές πόντισης υποθαλάσσιων καλωδίων και αγωγών.

Τέλος, σε περίπτωση ανεύρεσης αρχαίων, πολιτιστικής φύσης αντικειμένων κατά την διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης των πλωτών εξεδρών, οι υπεύθυνοι του έργου οφείλουν να τις διακόψουν και να ειδοποιήσουν αμέσως την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Αναδημοσίευση από www.tornosnews.gr

Και μια και το ρεπορτάζ μας θύμισε την πλωτή εξέδρα του Φισκάρδου. Τι γίνεται με αυτή την περίπτωση; Πήρε άδειας; Τοποθετήθηκε;