Παρά τις πιέσεις και τις μηνύσεις, ο Τζόνσον δείχνει να επιμένει να μην απελευθερώσει τα ταξίδια ούτε για τους εμβολιασμένους…

Παρά τις πιέσεις του τουριστικού κλάδου, παρά τις μηνύσεις όπως αυτή της Ryanair, παρά τις εκκλήσεις των τουρ οπερέιτορ της Μ. Βρετανίας, ο Άγγλος Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν φαίνεται πως θα επιτρέψει πριν από τα μέσα Ιουλίου την απελευθέρωση των ταξιδιών χωρίς καραντίνα για τιςχώρες της πορτοκαλί ζώνης. Μια τέτοια εξέλιξη, πάντως, χαρακτηρίζεται από τους τουριστικούς παράγοντες της Κέρκυρας ως καταστροφική για την οικονομία του νησιού των Φαιάκων…

Κατάργηση της 10ήμερης κατ’ οίκον καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς, που επιστρέφουν από τουριστικούς προορισμούς της πορτοκαλί λίστας, συζητά η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Daily Telegraph.
Η τελική εισήγηση αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο σε 15 ημέρες, και, προφανώς, πριν από την επόμενη αναθεώρηση των λιστών στις 28 Ιουνίου. Πληροφορίες πάντως που έχει η εφημερίδα αναφέρουν ότι ενδέχεται οι αποφάσεις να μη ληφθούν εντός του Ιουνίου.
Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, μια τέτοια απόφαση ουσιαστικά θα μετέτρεπε τις πορτοκαλί χώρες, όπως είναι και η Ελλάδα, σε πράσινες για όσους Βρετανούς έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σενάριο αυτό βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό σχέδιο. Όμως, έχει υποστηρικτές μεταξύ των κυβερνητικών παραγόντων- ακόμη και ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, που έχει ταχθεί υπέρ των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια, φαίνεται να βλέπει θετικά αυτή την αλλαγή στο σύστημα φωτεινού σηματοδότη, που καθορίζει τις χώρες, όπου επιτρέπονται ή όχι τα ταξίδια αναψυχής των Βρετανών.

Πηγή: https://www.corfupress.com/