Ακυρώνεται η επιταγή ακρίβειας Πάσχα 2023: Απογοήτευση για τους δικαιούχους

Τέλος τα σενάρια για έναν νέο γύρο του έκτακτου επιδόματος που ξεκίνησε από πέρσι το Πάσχα. Με ποιο επίδομα αντικαθίσταται. Οι πρώτες εξηγήσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Προς απογοήτευση πολλών χιλιάδων δικαιούχων, νέες πληροφορίες αρχικά αποσαφήνισαν, αλλά και τελικά αποκάλυψαν, τι συμβαίνει με τα σενάρια που έχουν ξεκινήσει ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου για τον τρίτο γύρο της επιταγής ακρίβειας.

Το γνωστό επίδομα μοιράστηκε πέρσι το Πάσχα αλλά και πριν τα Χριστούγεννα και όλα έδειχναν ότι θα συνεχιστεί όσο συνεχίζεται το σφοδρό κύμα ακρίβειας που ισοπεδώνει τα νοικοκυριά και κυρίως τους πιο ευάλωτους.

Όμως, όπως φαίνεται, ο σχεδιασμός άλλαξε, αφού οι αυξήσεις στις συντάξεις δεν μπήκαν τελικά σε σχεδόν 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, μια τεράστια ομάδα υποψήφιων ψηφοφόρων, που είναι οργισμένοι και κάνουν λόγο για εμπαιγμό.

Πιο αναλυτικά, τις τελευταίες ημέρες, διαρρέεται ότι θα δοθεί τελικά ένα «Δώρο Πάσχα 2023» σε όσους δεν πήραν αύξηση λόγω της περίφημης «προσωπικής διαφοράς».

Οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει είναι ότι θα μοιραστούν 250-300 ευρώ, όμως όλα ακόμα είναι στον «αέρα», ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στο τέλος Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μάλιστα, το σενάριο της επιταγής ακρίβειας «καίγεται», αφού ήδη έχει ανακοινωθεί το Market Pass, το οποίο επιδιώκουν να καλύψει το κόστος των αυξήσεων στις τιμές σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

πηγή: xristika.gr