Οι τουριστικοί προορισμοί σε όλη την Ευρώπη δεν αναμένουν σημαντικές αλλαγές στις ταξιδιωτικές οδηγίες που έχουν εκδοθεί για τους Βρετανούς, πριν από τις αρχές Αυγούστου.

Η British Airways, η Virgin Atlantic και η easyJet ακυρώνουν πτήσεις τους μέχρι τις 19 Ιουλίου, ενώ ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου, η TUI, ακύρωσε επίσης τα πακέτα διακοπών της για τον Ιούλιο, επικαλούμενη τη “συνεχιζόμενη αβεβαιότητα”. “Όλοι οι πελάτες που επηρεάζονται από αυτές τις ακυρώσεις μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας και θα μπορούν να ζητήσουν πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους σε μετρητά”, δήλωσε η εταιρεία.
Ο Paul Charles, διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού συμβουλευτικού γραφείου The PC Agency, δήλωσε: “Η κυβέρνηση σίγουρα σηματοδοτεί πολύ ξεκάθαρα ότι σκοπεύει να ‘ανοίξει’ τα ταξίδια στο εξωτερικό τον Αύγουστο, σε μεγάλους ευρωπαϊκούς προορισμούς και στις ΗΠΑ. Το έχω ακούσει από διάφορες πηγές. Εγώ και πολλοί άλλοι στον τομέα πιστεύω ότι πρέπει τώρα να ορίσουν μια ημερομηνία. Με τον ίδιο τρόπο που έθεσαν ημερομηνία εσωτερικού ανοίγματος στις 19 Ιουλίου, θα έπρεπε να υπάρχει ημερομηνία για τις 31 Ιουλίου, για το ‘άνοιγμα’ των ταξιδιών στο εξωτερικό, ειδικά σε εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και θα είναι 40 εκατ. άτομα μέχρι τότε. Χθες ανακοινώθηκε ότι άλλα 10 εκατομμύρια θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 19 Ιουλίου, οπότε δεν υπάρχει τίποτα που να τους εμποδίζει να ορίσουν ημερομηνία την 31 Ιουλίου”.
Σημειώνεται ότι η επόμενη επανεξέταση των χωρών που θα μπουν (ή θα βγουν) από την ‘πράσινη’ λίστα της Βρετανίας θα γίνει στις 28 Ιουνίου.

Πηγή: https://www.corfupress.com/