•Αναγκαία η δήλωση των στοιχείων των επιβατών

Το «πράσινο πετρέλαιο» που είναι ακριβότερο και χρησιμοποιείται μόνο από τις ναυτιλιακές εταιρίες έφερε αυξήσεις στα εισιτήρια. Το καύσιμο αυτό χρησιμοποιούν πλέον τα πλοία σε ολόκληρη τη χώρα, για λιγότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον.
Η Levante Ferries ξεκίνησε τα δρομολόγια στη γραμμή Ζάκυνθος – Κυλλήνη το 2014 και η τιμή του εισιτηρίου που όρισε ήταν ίδια με εκείνη των υπόλοιπων εταιρειών που δραστηριοποιούνται τότε στη γραμμή, δηλαδή 28,50 ευρώ για τα ΙΧ και 57 ευρώ μετ’ επιστροφής. Στη συνέχεια, η εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει κάτι καλύτερο στις τοπικές κοινωνίες και προχώρησε σε έκπτωση που διαμόρφωνε την τιμή του εισιτηρίου μετ’ επιστροφής στα 51 ευρώ. Με την αλλαγή του «πράσινου πετρελαίου», δεν κατάφερε να διατηρήσει αυτή την έκπτωση και έτσι οι τιμές διαμορφώθηκαν όπως σχεδόν ήταν το 2014. Πλέον το εισιτήριο μετ’ επιστροφής στοιχίζει 59 ευρώ, ενώ το ατομικό εισιτήριο αυξήθηκε κατά δύο ευρώ.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιάννης Πυλαρινός δήλωσε: «Έπεσε ένα σημαντικό βάρος στο επιβατικό κοινό, αλλά έπεσε και ένα πολύ μεγάλο βάρος στην εταιρεία, λόγω του κόστους του πετρελαίου. Είναι μία δύσκολη χρονιά για όλες τις εταιρείες, με τα καύσιμα να αγγίζουν τις τιμές του πετρελαίου κίνησης».

Πλήρη στοιχεία στα εισιτήρια
Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Πυλαρινός, είναι οι αλλαγές στον τρόπο έκδοσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Πλέον οι επιβάτες απαιτείται να δίνουν και άλλα στοιχεία στα εκδοτήρια, και συγκεκριμένα να δηλώνουν εθνικότητα, φύλο και ημερομηνία γέννησης. Όπως εξήγησε ο κ. Πυλαρινός αυτή είναι η νέα νομοθεσία για τις εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια σε γραμμές άνω των 20 μιλίων. Έτσι πλέον για τα εισιτήρια θα ζητούνται στα εκδοτήρια και επιπλέον στοιχεία και γι’ αυτό, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ζητά από τους επιβάτες να προσέρχονται λίγο νωρίτερα στα εκδοτήρια και να αποφεύγουν να κόβουν εισιτήριο λίγη ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου. Οι επιβάτες έχουν επίσης την δυνατότητα να κλείνουν από πριν τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά.

Πηγή: imerazante.gr

Προηγούμενο άρθρο“‘Εφυγε” από τη ζωή, η Μπουμπουλίνα Αντωνάτου.
Επόμενο άρθροΆγνωστα νεκροταφεία βρυκολάκων σε ερημονήσια της Ελλάδας-Ένα κοντά στην Κεφαλονιά