Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, προστίθενται μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, τα οποία θα δίνουν πλέον ρέστα και σε χαρτονομίσματα (μέχρι πρότινος έδιναν ρέστα μόνο σε κέρματα).
Ειδικότερα, ο Οργανισμός έχει προχωρήσει στην προμήθεια 100 Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ) που δίνουν ρέστα και σε χαρτονομίσματα και 12 Τερματικών Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ), αυτόματα μηχανήματα, τα οποία μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση καρτών.

Ορισμένα από τα ΑΜΕΚ θα τοποθετηθούν -εκτός από σταθμούς του μετρό- και σε σταθμούς του Τραμ, όπου παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις. Η αύξηση του αριθμού των Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών θα περιορίσει το χρόνο εξυπηρέτησης των επιβατών, επομένως και την αναμονή κατά τη διαδικασία έκδοσης ή φόρτισης εισιτηρίων. Επίσης, αυξάνονται τα σημεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών, ενώ θα δημιουργηθούν νέα εκδοτήρια της ΟΣΥ σε διάφορα σημεία της Αθήνας, τα οποία θα διαθέτουν και Τερματικά Έκδοσης Καρτών.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Φόρτιση και online

Στις νέες υπηρεσίες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, περιλαμβάνεται και η δυνατότητα on line φόρτισης και των απρόσωπων καρτών, τόσο μέσω υπολογιστή, όσο και μέσω κινητού. Μέχρι, πρότινος, η υπηρεσία αυτή αφορούσε μόνο τις προσωποποιημένες κάρτες.

Πλέον, και οι κάτοχοι ανώνυμων καρτών θα μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους από την ιστοσελίδα athenacard.gr και από κινητά με τεχνολογία NFC, αποφεύγοντας τυχόν αναμονές σε εκδοτήρια ή ΑΜΕΚ.
Η φόρτιση των ανώνυμων καρτών θα είναι ίδια με την αντίστοιχη διαδικασία των προσωποποιημένων καρτών.

Τέλος, δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη μετάβασης στο εκδοτήριο για ανανέωση της ισχύος των καρτών των δικαιούχων μειωμένου εισιτηρίου ή δωρεάν μετακίνησης (π.χ. φοιτητές, ΑμεΑ κ.ά.), καθώς οι δικαιούχοι θα εξυπηρετούνται και από τα Αυτόματα Μηχανήματα και όχι μόνο από τα σημεία που διαθέτουν τερματικά (ΤΕΚ), ενώ οι επεκτάσεις των ημερομηνιών λήξης των δικαιωμάτων θα γίνονται αυτοματοποιημένα.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Στα …λευκά ξύπνησαν σήμερα τα Πατρικάτα (pics)
Επόμενο άρθροΓάμος ακυρώθηκε στο… παρά πέντε γιατί ο πατέρας του γαμπρού «κλέφτηκε» με τη μητέρας της νύφης!