Κόντρα στο δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος -ή Τομ, όπως τον αποκαλούν στην Αμερική- προχώρησε σε ένα deal υψηλής συμβολικής αξίας, αποκτώντας, μετά από διαπραγματεύσεις με την προηγούμενη ιδιοκτησία, το ξενοδοχείο «Patra Palace» στην παραλία της Πάτρας, αποδεικνύοντας ότι… βλέπει στο μέλλον την αναγέννηση του τουρισμού.

Ο ομογενής, πριν από τρία χρόνια, είχε αγοράσει και το σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής Kωστής Παλαμάς, επίσης στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Tο ανακαίνισε και σήμερα ο χώρος, που αποτελεί ένα «κόσμημα» για την πατρινή κοινωνία, λειτουργεί ως Στέγη Γραμμάτων «Kωστής Παλαμάς», παραπέμποντας σ’ ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

Η εξαγορά του «Patras Palace»

Ωστόσο, ο Αθ. Στεφανόπουλος δεν έμεινε μόνο στην αγορά και στην ανακαίνιση του νεοκλασικού και διατηρητέου μνημείου. Μετά την πρώτη παρέμβασή του, αναζητούσε την κατάλληλη επένδυση προκειμένου να συνεχίσει την παρουσία του στο γίγνεσθαι της πόλης ώστε και τα τρία παιδιά του να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στον τόπο που μεγάλωσε και εγκατέλειψε για να κυνηγήσει το αμερικανικό όνειρο για μια καλύτερη ζωή. Μετά από συζητήσεις, που διήρκεσαν πάνω από έξι μήνες και «πάγωσαν» προσωρινά εν μέσω πανδημίας, ήρθε σε συμφωνία με την οικογένεια Γιαννάτου, στην οποία ανήκε το ξενοδοχείο.

Το «Patras Palace» κατασκευάστηκε το 2004, είναι κατηγορίας τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 63 δωματίων και 100 κλινών και βρίσκεται στην οδό Όθωνος και Αμαλίας, απέναντι από το παλιό λιμάνι της Πάτρας. Το τίμημα της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό, αλλά το 2015 η Αlpha Aστικά Ακίνητα το είχε βγάλει στο σφυρί με τιμή πώλησης τα 9 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο διαθέτει μοναδική θέα στο λιμάνι της πόλης, εστιατόριο, μπαρ, room service, καθαριστήριο, κομμωτήριο και αίθουσα συσκέψεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του ομογενούς επιχειρηματία είναι η πλήρης ανακαίνιση της ξενοδοχειακής μονάδας και η μετατροπή της σε ένα σύγχρονο luxury ξενοδοχείο, που θα προσφέρει υψηλές υπηρεσίες και παροχές σε όλους όσοι θα επισκέπτονται την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ποιος είναι ο νέος ιδiοκτήτης

Ο Αθ. Στεφανόπουλος είναι ο ιδιοκτήτης της Stamoules Produce Company (SPC), η οποία πρωτοπορεί στην παραγωγή φρούτων και λαχανικών στις ΗΠΑ εδώ και 88 χρόνια.

Γεννημένος στην Πάτρα, ο Αθ. Στεφανόπουλος έφυγε σε νεαρή ηλικία για τις ΗΠΑ για να σπουδάσει, ενώ στη συνέχεια διέπρεψε στην Καλιφόρνια στον επιχειρηματικό τομέα. Ξεχωρίζει για την έντονη φιλανθρωπική δράση του αλλά και την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την οποία επισκέπτεται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Η οικογένειά του χρηματοδοτεί πολλούς κοινωνικούς φορείς, καθώς και νοσηλευτικά ιδρύματα στην Καλιφόρνια.

Η πρώτη εμφάνισή του στα δρώμενα της γενέτειράς του ήταν όταν έμαθε ότι το πατρικό σπίτι του ποιητή Κωστή Παλαμά ήταν εγκαταλελειμμένο, παραδομένο στη φθορά του χρόνου και την αδιαφορία της πολιτείας. Ο ομογενής επιχειρηματίας έδωσε εντολή σε συνεργάτες του για άμεση εξαγορά της οικίας και μετατροπή της σε κέντρο πολιτισμού

Πηγή: tourismtoday.gr