Με το άγχος η τουριστική κίνηση του θέρους να έχει οσον το δυνατόν λιγότερες απώλειες και εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από την επόμενη εβδομάδα για τον εξωτερικό τουρισμό, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σήμερα το πλάνο της για τις μετακινήσεις εντός της χώρας ενόψει της ερχόμενης Δευτέρας, οπότε απελευθερώνεται η μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και την  Κρήτη. 

Παρά το γεγονός ότι σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις για τον τρόπο απελευθέρωσης των μετακινήσεων, οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία του αεροπορικού κλάδου θα ληφθούν οριστικά το επόμενο διήμερο, καθώς το Σάββατο το πρωί υπάρχει  σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο θέμα. 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν οτι στις 10 η 12 Ιουνίου θα λήξει το lockdown στις τουριστικές εποχικές μονάδες. 

Είναι ήδη γνωστό πως αρχές Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. 

Η Aegean 

Κομβικής σημασίας θεωρείται η απόφαση της Aegean Airlines  να «ανάψει» και πάλι τις μηχανές των αεροσκαφών της. 

Στο πλαίσιο απελευθέρωσης των μετακινήσεων, η Aegean προχωρεί από τις 18 Μαΐου σε ενίσχυση των συχνοτήτων των πτήσεων προς Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη. Στην συνέχεια από τις 25 Μαΐου προς τους υπόλοιπους προορισμούς του δικτύου εσωτερικού. 

Μέσα στον Μάιο προγραμματίζει η εταιρεία την επανέναρξη των πτήσεων από την Αθήνα προς το Μόναχο, τη Ζυρίχη, τη Φρανκφούρτη και τη Γενεύη,  ενώ αναμένεται η αύξηση των πτήσεων προς Βρυξέλλες. 

Ομως, αναμένεται η διατήρηση της απαγόρευσης πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην Αγγλία είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που ισχύουν στη χώρα μας. 

Πηγή: mononews.gr