Μπορεί οι αεροπορικές εταιρίες να το ζητούν, οι τουριστικοί πράκτορες να πιέζουν αλλά η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει στυλώσει τα πόδια και αρνείται να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για όσους επιστρέφουν στη Βρετανία. Για την ώρα τουλάχιστον.

Μετά το δημοσίευμα της Telegraph πως οι πλήρως εμβολιασμένοι, ακόμη κι όταν ταξιδεύουν σε χώρες που βρίσκονται στην «πορτοκαλί» λίστα της Βρετανίας, δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον ρωτήθηκε αν τα σχέδια της κυβέρνησης είναι αυτά.

Μόνο που η απάντηση ήταν «δεν έχουμε πάρει απόφαση ακόμα».

Όταν ερωτήθηκε αν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορούν να απαλλαγούν από τα μέτρα της καραντίνας, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού είπε: «Θέλουμε οι άνθρωποι να έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό όταν θα είναι ασφαλές να το κάνουν… Σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, η παρούσα προσέγγιση είναι η σωστή, αλλά διατηρούμε τα μέτρα υπό επανεξέταση.

Στο θέμα σχετικά με τους πλήρως εμβολιασμένους, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση γι’ αυτό».

Κατηγορώντας την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για ασυναρτησίες και παλινωδίες, η αεροπορική εταιρεία Ryanair και πολλά βρετανικά αεροδρόμια καταθέτουν αγωγή κατά της βρετανικής κυβέρνησης απαιτώντας περισσότερη διαφάνεια για τα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται στα διεθνή ταξίδια.

Η αγωγή κατατίθεται απευθείας κατά των υπουργών Υγείας και Μεταφορών και αφορά τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους ταξιδιώτες να κάνουν κρατήσεις για την παραμονή τους και για τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να προγραμματίσουν την επανάληψη των δραστηριοτήτων τους.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ανοίξει τα διεθνή ταξίδια εντάσσοντας χώρες μικρού ρίσκου στην πράσινη λίστα», τονίζει ο Τσάρλι Κόρνις, γενικός διευθυντής του MAG (Manchester Airports Group) που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και Στάνστεντ του Λονδίνου.

Πηγή: newsit.gr