Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι είναι έτοιμο το σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς το οποίο έρχεται από Δευτέρα. Οι δηλώσεις του υπουργού φέρνουν ανατροπή σε ότι αφορά το πρώτο σενάριο που ήθελε κλειστά κομμωτήρια, νυχάδικα και κέντρα αισθητικής. Τα ψώνια πάντως εξετάζεται να είναι με ραντεβού με χρονικό περιορισμό για να μην υπάρξει συνωστισμός.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης για ψώνια εκτός δήμου. Προτεραιότητα δίνεται στο λιανεμπόριο πάντως και ειδικά σε καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και τα κοσμηματοπωλεία. Επίσης, τα καταστήματα που πουλούν χαλιά και υφάσματα στη λίστα καθώς είναι εποχιακά. O υπουργός ήταν ξεκάθαρος: Πρώτα έρχεται το λιανεμπόριο.

Ερωτηθείς για τα νυχάδικα και τα κομμωτήρια πάντως ο υπουργός σημείωσε ότι είναι στο σενάριο να ανοίξουν από Δευτέρα. Επίσης, τόνισε ότι «τα ΚΤΕΟ είναι απαραίτητο να ανοίξουν».

Σε κάθε περίπτωση οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα το πρωί σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων. Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθούν μετά τις σχετικές εισηγήσεις εντός της ημέρας.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν διάφορα σενάρια για το πως θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων. Ο στόχος πάντως είναι να υπάρχει έλεγχος της κυκλοφορίας.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι τα γυμναστήρια τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν.

Πηγή: dikaiologitika.gr