Το χέρι στη τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι συνεχίζουν να αποφεύγουν τον εμβολιασμό.

Η υποχρέωση διενέργειας ενός ή δύο τεστ την εβδομάδα, τα οποία θα πρέπει να γίνονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα επιφέρει κόστος στους μη εμβολισμένους.

Ειδικότερα:

Οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα υποχρεούνται σε ένα rapid τεστ την εβδομάδα. Το κόστος του είναι 10 ευρώ, συνεπώς το κόστος για τους μη εμβολισμένους είναι 40 ευρώ το μήνα.

Το κόστος διπλασιάζεται για τους εκπαιδευτικούς, τους ακαδημαικούς, τους εργαζόμενους στον τουρισμό, στην εστίαση και τις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές. Εκεί απαιτείται από τους εργαζόμενους να κάνουν δύο rapid τεστ την εβδομάδα, δηλαδή 8 το μήνα. Το κόστος εκτοξεύεται στα 80 ευρώ.

Δύο rapid τεστ την εβδομάδα απαιτείται και για τους φοιτητές. Θα πραγματοποιούνται και αυτά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με κόστος 10 ευρώ. Άρα ο φοιτητής θα πρέπει να βγάλει από τη τσέπη 80 ευρώ μηνιαίως.

Αντιθέτως δεν υπάρχει κόστος για τους μη εμβολιασμένους μαθητές. Υποχρεούνται σε 2 self-test την εβδομάδα, τα οποία όμως παρέχονται δωρεάν από το κράτος.

Παράλληλα υψηλό κόστος πρέπει να καταβάλλει και μία οικογένεια ανεμβολίαστων για να ταξιδεύσει εκτός νομού με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο ή ΚΤΕΛ. Συγκεκριμένα, μια τετραμελής οικογένεια με παιδιά γυμνασίου, λυκείου, θέλει, εκτός από τα εισιτήρια και 40 ευρώ για rapid test.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΘρήνος για την 43χρονη Παρασκευή που έφυγε από τη ζωή
Επόμενο άρθροΕυρυδίκη Λειβαδά: Έφυγε σήμερα ο Ανέστης Βλάχος. Στη μνήμη του αφιερώνω ένα ντοκιμαντέρ για τον Αίνο μας που μας έφερε κοντά