Αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους ανακοινώνει η κυβέρνηση

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για αποζημιώσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ με διαδικασίες fast track -με μια απλή δήλωση σε μία μόνο πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και είσοδο με κωδικούς taxisnet για τους δικαιούχους– μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκης για τις φωτιές που εξακολουθούν να μαίνονται σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα.

Η εξειδίκευση των μέτρων αναμένεται να γίνει στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει την Τρίτη 9 Αυγούστου. Τα μέτρα αναμένεται να περιλαμβάνουν άμεσα ποσά αποζημίωσης αναλόγως της ζημιάς που έχει υποστεί το σπίτι ή η επιχείρηση καθώς και φοροελαφρύνσεις σε εισφορές, ΕΝΦΙΑ κλπ.

Όπως ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση έχει ήδη εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης σημαντικούς πόρους για αναδασώσεις, κατά προτεραιότητα στην Εύβοια και την Αττική για να προσθέσει: «Σήμερα ενέκρινα και συμπληρωματικό προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων ευρώ ειδικά για τις περιοχές αυτές. Και αν χρειαστεί θα υπάρξουν και πρόσθετες ευρωπαϊκές ενισχύσεις».

Οι κατηγορίες των αποζημιώσεων

Οι αποζημιώσεις αναμένεται να είναι:

  • για πλήρως κατεστραμμένο σπίτι και πλήρως κατεστραμμένη επιχείρηση
  • για μεγάλες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις (αλλά επισκευάσιμες)
  • για μικρές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Οι πληροφορίες αναφέρουν οι αποζημιώσεις θα συνοδεύονται με ένα πακέτο απαλλαγής από φορολογικές υποχρεώσεις, όπως εισφορές, ΕΝΦΙΑ που θα ισχύουν και για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Εύβοια, στην Αττική και τις άλλες περιοχές.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΜάχη επιβίωσης στις Καματριάδες – Παλεύουν ηρωικά με την τεράστια φωτιά – Το newsit.gr στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας
Επόμενο άρθροΕξελίξεις για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer -Τι λένε για «τρίτη δόση»