Με λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε την ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζει καινοφανή μορφώματα τις Λέσχες καπνιστών.

Αγαπητοί κύριοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αν ψάχνετε για “μορφώματα”, σας συνιστούμε να μην απομακρύνεστε από τα όρια της αυλής σας. Εκεί θα βρείτε τα μεγαλύτερα. Τώρα, εάν έχουν δημιουργηθεί Λέσχες από Δικηγόρους που δεν γνώριζαν το θέμα, τότε ναι, ίσως να υπάρχουν μορφώματα.

Επειδή δεν είστε η Συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή, αλλά δημιουργείστε από την εκάστοτε Κυβέρνηση, μάς έρχεται στο νου η Ελληνική παροιμία “κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει”. Μην φανταστείτε, όμως, πως θα σας αφήσουμε να βγάλετε τα δικά μας μάτια.

Όσο κι αν προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας πως ο πρόσφατος αντικαπνιστικός νόμος είναι σαφής, σας διαβεβαιώνουμε ρητά και με κάθε τρόπο ότι ΔΕΝ είναι….!

Οι Λέσχες Καπνιζόντων που ιδρύονται και θα συνεχίσουν να ιδρύονται ΜΟΝΟ από το Νομικό τμήμα του ΠΑΣΚΕΔΙ, είναι σύννομες και δεν φοβούνται κανέναν έλεγχο, γι’ αυτό και καλό θα είναι να σταματήσετε να τρομοκρατείτε τον κλάδο της Εστίασης, τον περήφανο αυτό κλάδο, που στήριξε την οικονομία της χώρας, όσο κανείς άλλος, στη διάρκεια της δεκαετούς αυτής περιόδου οικονομικής κρίσης.

Οι χώροι Λέσχης του Νομικού μοντέλου ΠΑΣΚΕΔΙ είναι αυτόνομοι, ιδιωτικοί, με ξεχωριστή είσοδο, χωρίς καμία επαφή με προσωπικό και με μη καπνιστές. Δεν γίνεται καμία καταστρατήγηση της φορολογικής ή εργατικής νομοθεσίας, απεναντίας θα κόβονται πολλαπλάσιες αποδείξεις, έναντι καταστημάτων που τελούν υπό την ομηρία του αντικαπνιστικού, ενώ δεν θα αναγκαστούν να απολύσουν το προσωπικό τους.

Ο κλάδος της Εστίασης βλέπει μέρα με τη μέρα ότι γίνεται στόχος στρατηγικών ενεργειών που οδηγούν σταδιακά στην εξαφάνισή του. Η επίμονη προσπάθεια αφαίρεσης του δικαιώματος ενός νόμιμου καταστήματος να λειτουργεί όπως θέλει και να προσδιορίζει το ίδιο την ταυτότητά του, προσφέροντας σε όλους τους πελάτες άριστες υπηρεσίες Εστίασης, ανοίγει τον δρόμο και σε άλλες αντίστοιχες παραβιάσεις και σε άλλες «παρεμβάσεις» στον τρόπο που ένας μαγαζάτορας θα λειτουργεί την επιχείρησή του. Το κάπνισμα είναι απλώς η πρόφαση.

Κύριοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κρατήστε καλά στο μυαλό σας ότι η Εστίαση μπορεί να βάλλεται, αλλά δεν προσβάλλεται. Αποκαλώντας “μορφώματα” συνολικά τις Λέσχες του ΠΑΣΚΕΔΙ, αποκαλείτε όμοια και 5.000.000 Έλληνες καπνιστές. Είστε σίγουροι ότι αυτή είναι η γνώμη σας για όλο αυτόν τον κόσμο; Μάλλον ήρθε η ώρα για να αναθεωρήσετε…

Η ντροπιαστική ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας…

«Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και καταγγελίες, επισημαίνει ότι η νομοθεσία κατά του καπνίσματος είναι απόλυτα σαφής, μη επιδεκτική παρερμηνειών ως προς το ρυθμιστικό της πλαίσιο, και έχει ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας μεταξύ των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, οιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμάτων, με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων, θα επιφέρει τον κατά προτεραιότητα ενδελεχή και συνολικό έλεγχο όλων των προϋποθέσεων και συνθηκών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους».

Πηγή: paskedi.gr

Προηγούμενο άρθρο“Πάγωσε” την αγορά ακινήτων η αποχή των συμβολαιογράφων – Κανένας πλειστηριασμός και καμία μεταβίβαση δεν γίνεται
Επόμενο άρθροΑρναούτολγου: Ούτε λόγος για βροχές τις επόμενες ημέρες στα Δυτικά και Βόρεια