Η πτήση αυτή του Boeing 777Xθα είναι η πρώτη μιας σειράς δοκιμών που θα πραγματοποιηθούν για να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια το αεροσκάφος.

Το δικινητήριο 777Χ, που μπορεί να μεταφέρει από 384 έως 426 επιβάτες, είναι μια μεγαλύτερη εκδοχή του επιτυχημένου μίνι τζάμπο 777 της Boeing. Ήδη έχει παραγγελθεί από επτά μεγάλες εταιρείες, όπως τις Emirates, Lufthansa, Cathay Pacific, Singapore Airlines και Qatar Airways.

Η Boeing είχε προγραμματίσει δύο φορές αυτήν την πρώτη πτήση, την προηγούμενη εβδομάδα, όμως την ανέβαλε λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή του Σιάτλ.

Το παρθενικό ταξίδι του 777Χ θα διαρκέσει 3-5 ώρες. Αναμένεται ότι θα ξεκινήσει τις εμπορικές πτήσεις του το 2021, με την εταιρεία Emirates.

Ελπίζουμε πάντως να… τα πάει καλύτερα από τα 737 – MAX, που πλέον έχουν καθηλωθεί μετά τα πολύνεκρα ατυχήματα που προκλήθηκαν από βλάβη.

Πηγή: newsit.gr
Προηγούμενο άρθροΣτα σκαριά ελληνικό… IRS: GPS στα καύσιμα και λίστες από Airbnb
Επόμενο άρθροΤσελέντης: Κάποιοι αποθρασύνονται εντελώς μη σεβόμενοι επιστήμονες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην πρόγνωση των σεισμών και έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως