Αυξάνεται κατά 150%: Επίδομα ανάσα 1050 ευρώ για όλες τις ελληνικές οικογένειες-Σας αφορά όλους

Την ενίσχυση των δικαιούχων του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Θα αυξήσουμε κατά 150% όλα τα επιδόματα τέκνων του ΟΠΕΚΑ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της διάθεσης επιπλέον 350 εκατομμυρίων ευρώ μέσω σειράς από στοχευμένες παρεμβάσεις.

«Η στήριξη της οικογένειας και οι ευάλωτοι συμπολίτες μας αποτελούν βασικό μέλημα της κυβέρνησης» ανέφερε από την πλευρά της η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, όπου και ανέλυσε τα έκτακτα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Επίδομα: Την ενίσχυση των δικαιούχων του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας
Πηγή φωτογραφίας: unsplash

Έρχεται αύξηση κατά 150%

Το επίδομα παιδιού χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ και καταβάλλεται στους δικαιούχους κάθε έτους ανά δίμηνο, με πίστωση σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα καταβολής. Το επίδομα παιδιού παρέχεται σε πάνω από 900.000 οικογένειες και αφορά πάνω από 1,5 εκατ. παιδιά. Το ποσό υπολογίζεται βάσει των στοιχείων της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

«Στους δικαιούχους του επιδόματος τέκνου του ΟΠΕΚΑ και θα υπάρχει μια σημαντική αύξηση. Αναφέρω ενδεικτικά ότι ένα ζευγάρι με δύο τέκνα, με χαμηλά εισοδήματα, θα λάμβανε κανονικά 140 ευρώ, θα πάρει το Δεκέμβριο 350 ευρώ» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης. Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

 

Επίδομα: Την ενίσχυση των δικαιούχων του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας
Πηγή φωτογραφίας: unsplash

συνέχεια στο athensmagazine.gr