Χαράς Ευαγγέλια στα ΑΤΜ: Πότε πληρώνεται σημαντικό επίδομα-ανάσα-Χιλιάδες δικαιούχοι θα πάρουν από 100 έως 1600 ευρώ!

Τον επόμενο μήνα, και πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 28 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη και τελευταία δόση για το επίδομα θέρμανσης.

Η συγκεκριμένη δόση θα αφορά το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στη δεύτερη πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση, τότε, ήταν τα σχετικά παραστατικά να καταχωρηθούν στην πλατφόρμα myΘέρμανση έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023

Τα ποσά της επιδότησης

Φέτος, η ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης κυμαίνεται από τα 100 έως τα 800 ευρώ, ενώ δύναται να φτάσει έως τα 1.600 ευρώ, καθώς θα δοθεί διπλάσιο ποσό σε όσους αποφασίσουν να «γυρίσουν την πλάτη» σε φυσικό αέριο ή ρεύμα για την θέρμανσή τους.

Τα κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι (εισοδηματικά και περιουσιακά) και εκτιμάται ότι δυνητικά δικαιούχοι είναι 1,3 εκατ. νοικοκυριά, ενώ το συνολικό ποσό της επιδότησης μαζί με το ποσό που δίνεται στην αντλία είναι 500 εκατ.

Παράλληλα να σημειωθεί ότι όσοι κατοικούν σε περιοχές με το περισσότερο κρύο, δηλαδή με βαθμοημέρα πάνω από το 1, θα λάβουν επίδομα προσαυξημένο κατά 25%, υπό την προϋπόθεση να μην είναι υψηλότερο των 1.000 ευρώ.

Ποια καύσιμα επιδοτούνται

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι, φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:

Να σημειωθεί ότι ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 10.000 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8.

Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε έναν από τους Δήμους Σερρών, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου ή Μεγαλόπολης.

πηγή: proson.gr