Αλλάζει ο τουριστικός χάρτης της Αθήνας, καθώς μέσα στο 2020, νέα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων, θα ανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό. Θα λειτουργήσουν σε γειτονιές γύρω από την Ομόνοια, την πλατεία Θεάτρου, το Θησείο, την Πατησίων, τη Σταδίου, το Κολωνάκι, την πλατεία Συντάγματος, το Μοναστηράκι, τη Συγγρού αλλά και το Κεφαλάρι.

Με νέα ονομασία, θα λειτουργήσουν μεταξύ άλλων, τα ιστορικά Acropol και Mirage της Ομόνοιας, αλλά και το Esperia της Σταδίου, ενώ μία από τις νέες ξενοδοχειακές αφίξεις θα βρει «στέγη», εκεί όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε ο πολυκινηματογράφος Odeon Starcity, στη λεωφόρο Συγγρού. Νέα μορφή θα αποκτήσει, επίσης, το κτίριο που στεγαζόταν η καναδική πρεσβεία στο Κολωνάκι, ενώ «ζωή» θα δώσει στο κτίριο που στεγαζόταν το πρώην ιδιωτικό κολλέγιο Venue στο Κεφαλάρι και η οικογένεια της αλλαντοβιομηχανίας Υφαντής.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της κτηματαγοράς στο newsit.gr: «Χάρη στις νέες επενδύσεις θα αναβαθμιστούν ακόμα και υποβαθμισμένες περιοχές της πρωτεύουσας, ενώ θα αναβιώσουν ακόμα και ιστορικά κτίρια». Να σημειωθεί δε, ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο επενδυτικό κύμα, έχουν επιχειρηματίες από το Ισραήλ, ενώ μερίδιο από την ξενοδοχειακή «πίτα», εκτός από τους Έλληνες διεκδικούν επίσης, Αμερικάνοι, Γάλλοι και Κύπριοι.ξενοδοχεία

Δύο νέες αφίξεις με ξενοδοχεία στην πλατεία Ομονοίας

Εννέα χρόνια, μετά το λουκέτο του Acropol, το κτίριο της οδού Πειραιώς 1, μετά από ριζική ανακαίνιση, ανοίγει πάλι τις πόρτες του για το κοινό, με την ονομασία Brown Acropol, και «οικοδεσπότη» την ισραηλινή αλυσίδα Brown Hotels. Πρόκειται για κτίριο της δεκαετίας του ΄60 που, σχεδιάστηκε από τον γνωστό αρχιτέκτονα της εποχής Εμμανουήλ Βουρέκα και αρχικά λειτούργησε ως King Minos.

Με την ονομασία Acropol λειτούργησε από την αλυσίδα Classical Ηotels (Grecotel) κατά το χρονικό διάστημα 1998 με 2011. Το νέο ξενοδοχείο διαθέτει 165 δωμάτια και σουίτες, ενώ η αλυσίδα Brown Hotels, με έδρα το Τελ Αβίβ, και ξενοδοχεία στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ, την Κροατία, την Κύπρο και τη Γερμανία, θα αξιοποιήσει την πανοραμική θέα και θα δημιουργήσει ένα rooftop bar – restaurant. Στην τελική, επίσης, ευθεία έχει μπει και η επανεκκίνηση λειτουργίας για το ιστορικό ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια, από την Ιωαννίδης ΙΚΕ (και τη συμμετοχή της Brown) η οποία υπέγραψε σύμβαση για την ανακατασκευή της το Μάρτιο του 2018.

Ξενοδοχεία με ισραηλινή σφραγίδα στην πλατεία Θεάτρου

Για τον ερχόμενο Απρίλιο, έχουν δρομολογηθεί τα εγκαίνια του Selina Theatrou Athens, από την ξενοδοχειακή αλυσίδα Selina των Ισραηλινών Ράφι Μουσέρι και Ντάνιελ Ρουνταβέσκ. Το ξενοδοχείο της πλατείας Θεάτρου, θα λειτουργήσει σε κτίριο οκτώ ορόφων και θα διαθέτει 100 δωμάτια. Πρόκειται δε, για τη δεύτερη επένδυση που υλοποιεί η εταιρεία στην Ελλάδα, μετά το ξενοδοχείο Selina Centavrus Pelion, στη Μακρινίτσα Πηλίου.

Ισραηλινοί της Fattal δίνουν ζωή στο Esperia

Με την ονομασία NYX Athens, θα ξαναλειτουργήσει το πρώην Esperia, των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, που για χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς της περιοχής, βάζοντας όμως λουκέτο τον Νοέμβριο του 2010. Τις εργασίες ανακατασκευής κι εν συνεχεία τη διαχείριση του ξενοδοχείου αναλαμβάνει ο ισραηλινός ξενοδοχειακός όμιλος Fattal Hotels, που πλειοδότησε σε διαγωνισμό του ΕΦΚΑ. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 215 δωμάτια.

Η Fattal με ξενοδοχεία και στην Πατησίων

Με δυναμικότητα 84 δωματίων, o εκ των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών ομίλων του Ισραήλ, ο Fattal, θα δώσει «ζωή» σε ένα ακόμη κτίριο, αυτή τη φορά επί της οδού Αβέρωφ, κοντά στην Πατησίων, όπου προτίθεται να λειτουργήσει ένα boutique hotel, με την ονομασία Leonardo Boutique Hotel Athens.

Επιπλέον, κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ στα Άνω Πατήσια πρόκειται να λειτουργήσει ένα boutique ξενοδοχείο πέντε αστέρων, που θα διαθέτει 45 δωμάτια, rooftop cafe – bar, πισίνα και πανοραμική θέα της Αθήνας.ξενοδοχεία

Δύο boutique ξενοδοχεία στο Μοναστηράκι από την ισραηλινή Zoia

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ρίχνει και η ισραηλινή αλυσίδα ξενοδοχείων Zoia. Μετά από τις ΗΠΑ την Ισπανία, την Πολωνία, τη Γερμανία και το Ισραήλ, η εταιρεία βάζει στο μικροσκόπιό της την Αθήνα κι ετοιμάζεται να λειτουργήσει δύο boutique ξενοδοχεία κοντά στην οδό Ερμού, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στην οδό Αιόλου και το δεύτερο στην οδό Νικίου, στην περιοχή Μοναστηράκι και τα δύο. Οι νέες ξενοδοχειακές μονάδες θα διαθέτουν 30 δωμάτια η μία και 26 η άλλη.

Άρωμα «Γαλλίας» στο Σύνταγμα με τα ξενοδοχεία!

Ένα ακόμη ξενοδοχείο, πάλι γύρω από την περιοχή Συντάγματος, θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό του ο όμιλος Λασκαρίδη, καθώς την άνοιξη του 2020 θα εγκαινιαστεί το πέντε αστέρων Athens Capital Hotel – Mgallery στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, με διαχειρίστρια εταιρεία την ΜGallery, του γαλλικού ξενοδοχειακού ομίλου Accor. Και σε αυτό το ξενοδοχείο, ο όμιλος Λασκαρίδη προτίθεται να δώσει αίγλη, ανάλογη με αυτή των υπόλοιπων μονάδων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του, όπως του Grande Bretagne, του King George ή του Sheraton Rhodes Resort.ξενοδοχεία

Νέες αφίξεις στην Συγγρού

Με δολάρια Αμερικής η ανακατασκευή του Odeon

Πριν από λίγους μήνες, η αμερικανική Hines, ιδιοκτήτρια του Grand Hayatt Athens, αγόρασε από την Εθνική Leasing το κτίριο που στεγαζόταν ο πολυκινηματογράφος Odeon Starcity στην Λεωφόρο Συγγρού 111. Εκεί η εταιρεία, αφού υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις για τη μετατροπή του κτιρίου από ψυχαγωγικό κέντρο, στη συνέχεια προτίθεται να το λειτουργήσει ως ξενοδοχείο.

Κοντά στο ΦΙΞ και στο Κολωνάκι νέα ξενοδοχεία!

Με την ονομασία Heritage Hill, ένα ακόμα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων θα δώσει το παρόν στην άνοδο της λεωφόρου Συγγρού, στον αριθμό 61. Το νέο ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, (το κτίριο ΦΙΞ, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται) θα διαθέτει 33 δωμάτια και τρεις σουίτες.

Λίγο πιο πάνω στον αριθμό 156 της λεωφόρου Συγγρού, απέναντι από το ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens, εγκαίνια ετοιμάζεται επίσης να κάνει το τριών αστέρων ξενοδοχείο Athenian Montaza, το οποίο θα διαθέτει 41 δωμάτια.

Σε ξενοδοχείο μετατρέπεται και το κτίριο του Κολωνακίου, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια, φιλοξενούσε την καναδική πρεσβεία στην Αθήνα. Την ανακατασκευή του επατώροφου κτιρίου, έχουν αναλάβει οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου The Moderist της Θεσσαλονίκης.

Τα Oniro Hotels στην ελληνική αγορά

Αλλά και στο Θησείο, η κυπριακών συμφερόντων Treppides Investments, που αναπτύσσει την ξενοδοχειακή φίρμα Oniro, ετοιμάζεται να λειτουργήσει σύντομα ένα ξενοδοχείο, που θα στεγαστεί σε διατηρητέο κτίριο του 1896, αποτελώντας μάλιστα το δεύτερο που αναπτύσσει η αλυσίδα στην ίδια περιοχή. Το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει 19 δωμάτια και σουίτες, ενώ στο πλαίσιο της στρατηγικής που χαράσσει για την ελληνική αγορά, η εταιρεία θα ενισχύσει την παρουσία της με ένα ακόμη ξενοδοχείο boutique στην πλατεία Μητροπόλεως.ξενοδοχεία

Επενδύσεις σε ξενοδοχεία από την Υφαντής

Το όνομα της οικογένειας Υφαντής είναι περισσότερο γνωστό στον κλάδο των τροφίμων, καθώς έχει δημιουργήσει μία από τις πιο γνωστές αλλαντοβιομηχανίες της χώρας. Ωστόσο, η οικογένεια Υφαντής, διαθέτει στην περιοχή της Αττικής, δύο πολύ γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες, το Fresh hotel και το Y Hotel στην Κηφισιά. Στα προσεχώς σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η ανακατασκευή και μετατροπή σε ξενοδοχείο, του κτιρίου που κάποτε στεγαζόταν το ιδιωτικό κολλέγιο Venue στο Κεφαλάρι, ενώ συζητήσεις γίνονται και για ένα μεγάλο ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθρο«Καζάνι που βράζει» το «προσφυγικό» : Αναβρασμός σε νησιά και ενδοχώρα – «Κατεβαίνουν» στην Αθήνα οι κάτοικοι – Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
Επόμενο άρθρο“Πάγωσε” την αγορά ακινήτων η αποχή των συμβολαιογράφων – Κανένας πλειστηριασμός και καμία μεταβίβαση δεν γίνεται