«Χρυσή» χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό αναμένεται να είναι το 2018!

Οι δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, δείχνουν αισιοδοξία για τον τουρισμό φέτος στην Ελλάδα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο  Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων  (ΑΠΕ – ΜΠΕ), η υπουργός Τουρισμού,  Έλενα Κουντουρά  , μίλησε για τουλάχιστον  δύο εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες   που αναμένεται να επισκεφτούν την Ελλάδα τη φετινή χρονιά, σε σχέση με το 2017.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την εξέλιξη των προκρατήσεων, ενώ στο τέλος του έτους στόχος είναι, σύμφωνα με την υπουργό, να επιτευχθεί μια  συνολική άνοδος του 10%.

Να σημειώσουμε ότι το 2017, ο αριθμός των τουριστών σημειώθηκε στα  30,1 εκατομμύρια,  ενώ γενικότερα τα πράγματα είναι καλά για τον τουρισμό της Ελλάδας, με το αεροδρόμιο της Αθήνας, μάλιστα, να  ανεβαίνει θέση ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου  .

Αρνητική εικόνα, παρ’ όλ’ αυτά, αφήνουν στους τουρίστες από το εξωτερικό, οι κινητοποιήσεις τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, με την  FedHATTA   να συνιστά την αποφυγή κινητοποιήσεων που εμποδίζουν τους τουρίστες της χώρας να επισκέπτονται τα αξιοθέατά της. Οι κινητοποιήσεις αυτές, με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτω, φαίνεται να πλήττουν την επισκεψιμότητα των χώρων που αποτελούν σημαντικά αξιοθέατα και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, σύμφωνα πάντα με την FedHATTA, την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού.

Αναδημοσίευση από travelstyle.gr