Η COSMOTE ενημερώνει ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν εκδηλωθεί στην Δυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, έχουν δημιουργήσει κατά τόπους δυσλειτουργίες στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα σταθερής και κινητής, κυρίως σε σημεία που διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.
Οι τεχνικοί του Ομίλου ΟΤΕ που βρίσκονται στα τρία νησιά επεμβαίνουν όπου και όταν είναι εφικτό. Οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας των δικτύων είναι σε εξέλιξη. Για να υποστηρίξει και να διευκολύνει την επικοινωνία των συνδρομητών της σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, η COSMOTE προχωρά στις παρακάτω ενέργειες:
· Αναστέλλει για ένα μήνα κάθε διαδικασία για -οριστική ή προσωρινή- φραγή για όλες τις συνδέσεις COSMOTE σταθερής, κινητής και συνδρομητικής τηλεόρασης στις πληγείσες περιοχές.
· Προσφέρει δωρεάν 1.000 λεπτά ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα και 10GB για mobile Internet, σε όλους τους συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής, ιδιώτες και επαγγελματίες- με ισχύ έως και τις 17/10/2020.