Τι θα γίνει με προσωπικό και μέτρα ασφαλείας

Η πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας βρήκε 4 μεγάλα ξενοδοχεία της αχαϊκής πρωτεύουσας με “χειρόφρενο”, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Πάτρας Ηλία Μετζελόπουλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, Patras Palace, MOXY, Achaia Beach και Smart Hotel, επέλεξαν να μην ανοίξουν σήμερα πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας, μετά το lockdown που επέβαλε ο κορωνοϊός. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του thebest.gr, το ΜΟΧΥ μας ενημέρωσε πως δεν πρόκειται να ανοίξει νωρίτερα από την 1η Ιουλίου. Το Smart Hotel θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, ενώ το Achaia Beach προς τα τέλη Ιουνίου. To Patras Palace θα ανοίξει μετά τις 20 Ιουνίου.

Επι του παρόντος οι κρατήσεις -γενικότερα στα ξενοδοχεία- έρχονται με το σταγονόμετρο, σύμφωνα με τον κο Μετζελόπουλο και αφορούν κυρίως σε επαγγελματικής φύσεως διανυκτερεύσεις, όπως συνέβαινε και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, σε εκείνα τα ελάχιστα ξενοδοχεία που λειτουργούσαν ανα πόλη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Πάτρας, το τουριστικό ενδιαφέρον είναι μουντό προς το παρόν, ενώ και τα μηνύματα από τους tour operators είναι θολά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, η αλυσίδα του τουρισμού, που συνδέει αεροπορικές, ναυτιλιακές και ξενοδοχειακές μονάδες, χρειάζεται ρευστότητα που σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχει με αποτέλεσμα, τις πολύ χαμηλές εγγυήσεις και προσδοκίες για θετικό πρόσημο ως προς τα έσοδα έξοδα.

Τι γίνεται στα ξενοδοχεία της Πάτρας

Ακόμη και η ΚΥΑ δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί στο φύλλο εφημερίδας της κυβέρνησης κάτι που σύμφωνα με τον κο Μετζελόπουλο, δεν επιτρέπει στις υγειονομικούς και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν τη δουλειά τους.

Στο μεταξύ, μένει να διευθετηθεί και το καθεστώς εργασίας του προσωπικού των ξενοδοχείων. Τα παλαιά και νεα εργαλεία που θα ισχύσουν στο εξής σε ότι αφορά στη διαμόρφωση των εργασιακών σχέσεων, μένει να ξεκαθαρίσουν και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Αυτό θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους καθιστώντας εφικτό το άνοιγμα για τους επιχειρηματίες των ξενοδοχειακών μονάδων, που καλούνται να λειτουργήσουν με επαρκές προσωπικό, αλλά ελαχιστους εως καθόλου πελάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr αναλογικά άνοιξαν ή δεν άνοιξαν ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και σε άλλους νομούς εκτός της Αχαΐας, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε σήμερα, είναι το οτι δεν άνοιξε ακόμη και το HILTON στην Αθήνα. Μετά από επικοινωνία του thebest.gr με το μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας, ενημερωθήκαμε πως δεν θα ανοίξει νωρίτερα από την 1η Ιουλίου.

Πηγή: thebest.gr

Προηγούμενο άρθροΈκαναν επικίνδυνες βουτιές από ύψος 21 μέτρων: Τρία άτομα τραυματίστηκαν και έκλεισε η παραλία (vid)
Επόμενο άρθροΆνοιξαν 1.959 προσλήψεις συμβασιούχων στην Αυτοδιοίκηση (Λίστες)