Δεν είναι φάρσα: Κάνεις παιδί, παίρνεις 75.000 ευρώ μπόνους. Ανακοίνωση

Κι όμως όλο και περισσότερες επιχειρήσεις δίνουν στους εργαζομένους τους γερά μπόνους ώστε να κάνουν παιδιά. Άλλη μία έκανε τώρα τις ανακοινώσεις.

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά είναι ιδιωτικές πρωτοβουλίες που έρχονται από τη Νότια Κορέα, η οποία αμοίβει με πολύ υψηλά μπόνους τους εργαζόμενους που φέρνουν στη ζωή παιδιά, καθώς η υπογεννητικότητα είναι ένα σημαντικό θέμα.

Όπως πληροφορούμαστε από το Business Insider, η Ssangbangwool, μια εταιρεία εσωρούχων, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα δώσει στους εργαζόμενους 22.400 δολάρια για το πρώτο τους παιδί, άλλα 22.400 δολάρια για το δεύτερο παιδί και 30.000 δολάρια για το τρίτο τους, σύμφωνα με την The Korea Herald.

Δεν είναι η πρώτη εταιρεία που το κάνει αυτό, είχε προηγηθεί λίγες μέρες νωρίτερα η κατασκευαστική Booyoung Group, με έδρα τη Σεούλ, η οποία είχε ανακοινώσει ότι θα δώσει ένα επίδομα 75.000 δολαρίων ανά παιδί σε υπαλλήλους που θα κάνουν παιδιά, σύμφωνα το CNN.

Ο Όμιλος Booyoung επέκτεινε το μπόνους σε υπαλλήλους που έκαναν από το 2021 και έπειτα.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας είχαν συνολικά τουλάχιστον 70 παιδιά από το 2021, επομένως η εταιρεία ετοιμάζεται να καταβάλει 5,25 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στους εργαζομένους της άντρες και γυναίκες.

Στη Σεούλ, οι δημοτικές αρχές δίνουν 750 δολάρια κάθε μήνα σε γονείς που έχουν παιδιά μέχρι τα μωρά τους να γίνουν ενός έτους.

πηγή fimes.gr