Ημέρα τροπολογιών και παροχών η σημερινή ακριβώς 10 ημέρες πριν από τις εκλογές με τον συνειρμό να γίνεται αυτόματα! Κατ’ αρχήν, ο πρωθυπουργός μετά την δίωρη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με σχολικές καθαρίστριες ανακοίνωσε την αύξηση κατά 10% του μισθού τους αλλά και την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Παράλληλα τόνισε πως οι συμβάσεις, οι οποίες γίνονται από τους δήμους πλέον θα έχουν διετή διάρκεια.

Στην συνέχεια και λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές της 26ης Μαΐου, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες δεν προλάβαιναν να μετρούν τροπολογίες.

Ειδικότερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίζεται σήμερα, κατατέθηκαν:

Τροπολογία για τον επαναπροσδιορισμό του ύψους της μείωσης κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, για ακίνητη περιουσία φυσικών προσώπων άνω των 60.000 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού

Τροπολογία για αποσπάσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού

Τροπολογία η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει αμοιβή κατά την ιατρική εξειδίκευση του συνόλου των ιατρών

Τροπολογία για τη βελτίωση των ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού

Τροπολογία με την οποία ορίζεται ότι μπορούν να ανανεώνονται οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι λοιπού επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και ρυθμίζονται θέματα μισθοδοσίας αυτών

– Τροπολογία για την Κύρωση της από 26/4/2019 τροποποίησης της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ» και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Τροπολογία με μέτρα επιτάχυνσης έκδοσης οικοδομικών αδειών ανακατασκευής στις πυρόπληκτες περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο, διαγραφή προστίμων για αυθαίρετα που έχουν κριθεί ετοιμόρροπα ή μη κατοικήσιμα και χρήζουν επισκευής και αναστολή προστίμων για τα προ του 2011 αυθαίρετα μέχρι την οριοθέτηση ρεμάτων.

Τροπολογία με ρυθμίσεις για τουριστικά πλοία ενώ συστήνεται στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου κατέθεσε τέσσερις τροπολογίες, οι οποίες μεταξύ των άλλων, προβλέπουν τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους υπαλλήλους φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης των φυλακών, τη μισθολογική αποκατάσταση των ιατροδικαστών, την παράταση της πιλοτικής περιόδου εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης (“βραχιολάκι”), κ.λ.π.

Νωρίτερα με τροπολογία που κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υφυπουργό, δίνεται παράταση έως και έξι μήνες στο Κτηματολόγιο!

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΔημοτική Συμπολιτεία: Σε Αγκώνα, Ζόλα και Πετρικάτα
Επόμενο άρθροΘερμή υποστήριξη από τους Επτανησίους της Αττικής στην υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, επικεφαλής του συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά» Ρόδη Κράτσα