Ε.Α.Σ. : Ενίσχυση 20€ για αντικατάσταση κυψελών

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με την από 27 Ιουλίου 2018 απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθορίστηκε το ύψος της ενίσχυσης για τα μελίσσια.

      Συγκεκριμένα καθορίζεται το ύψος χρηματοδότησης για την υλοποίηση της δράσης 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» για το πρόγραμμα του έτους 2018, σε 1.924.917,53 € ενώ  το ύψος χρηματοδότησης για την υλοποίηση της δράσης 3.2 «Οικονομική Στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το πρόγραμμα του έτους 2018, καθορίστηκε  σε 3.713.000€.

      Ο κάθε ΘιακοΚεφαλονίτης Μελισσοκόμος που ενδιαφέρεται  να συμμετάσχει στις εν λόγω δράσεις θα εισπράξει  20€  ανά κυψέλη για την προμήθεια κυψελών αντικατάστασης και 4,78€ ενίσχυση ανά μετακινούμενο μελίσσι.

     Διευκρινήσεις και δωρεάν σύνταξη και υποβολή του φακέλου ενίσχυσης παρέχονται στον ΘιακοΚεφαλονίτη Μελισσοκόμο από το πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και το Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά, από τις 8 πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα της ΕΝΩΣΗΣ  στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

                Από  τον  Ε.Α.Σ.  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ