Πρωινή ενημερωτική εκπομπή, παρουσίασε τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των αποδείξεων στο χτίσιμο του αφορολόγητου.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζεται, στο τραπέζι είναι η μείωση των αποδείξεων στο 20% των εισοδημάτων για το 2020, καθώς και το σενάριο οι αποδείξεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου του 2021 να προσμετρηθούν στο 2020.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις e-αποδείξεις που «μετρούν» περιλαμβάνονται τα περισσότερα από τα έξοδα κάθε νοικοκυριού, όπως οι δαπάνες για αγορές τροφίμων, ποτών, ρούχων, παπουτσιών, ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών συσκευών, επίπλων, λογαριασμοί κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και κοινοχρήστων, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια και ασφάλιστρα.

Εξαιρούνται οι πληρωμές για ενοίκια, δάνεια, φόρους και τέλη υπέρ του Δημοσίου, καθώς και οι δαπάνες για αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων, δικύκλων (πλην ποδηλάτων), σκαφών, αεροπλάνων, αεροσκαφών, αποταμιευτικών και επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, ομολόγων κ.λπ.).

Πηγή: pronews.gr
Προηγούμενο άρθροClick away – πρόστιμα: Έως και 4.500 ευρώ (απόφαση)
Επόμενο άρθροΚορονοϊός – Συγκλονίζει ανάρτηση παθολόγου: «Σώσε με γιατρέ, έχω παιδιά να μεγαλώσω!»