Οι δικαιούχοι που περιμένουν χρήματα από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ θα δουν νέες καταβολές την εβδομάδα 1 έως 5 Σεπτεμβρίου 2025, με εκατομμύρια ευρώ να κατευθύνονται σε παροχές, επιδόματα και προγράμματα.
Οι πληρωμές που έρχονται από e-ΕΦΚΑ
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο e-ΕΦΚΑ θα διαθέσει μεγάλα ποσά σε διαφορετικές κατηγορίες ασφαλισμένων και δικαιούχων.
- Στις 3 Σεπτεμβρίου θα δοθούν 000 ευρώ σε 380 δικαιούχους που λαμβάνουν εξωιδρυματικά επιδόματα του ΤΑΥΤΕΚΩ.
- Στις 5 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 660.000 ευρώ σε 22.450 άτομα για παροχές σε χρήμα, που περιλαμβάνουν επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος αλλά και έξοδα κηδείας.
- Από την 1η έως και την 5η Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν 500.000 ευρώ σε 750 δικαιούχους, κατόπιν έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ παροχές.
Οι καταβολές που θα κάνει η ΔΥΠΑ
Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης προχωρά σε αντίστοιχες πληρωμές για χιλιάδες δικαιούχους, ενισχύοντας επιδόματα και προγράμματα απασχόλησης.
- Θα καταβληθούν 23 εκατομμύρια ευρώ σε 46.000 άτομα που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και άλλα συναφή επιδόματα.
- Σε 000 μητέρες θα δοθούν 12 εκατομμύρια ευρώ για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
- Σχεδόν 18 εκατομμύρια ευρώ σε 17.000 δικαιούχους θα καταβληθούν στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
- Επιπλέον, 000 ευρώ σε 2 δικαιούχους θα καταβληθούν για το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου».
Πόσα χρήματα θα πέσουν συνολικά στην αγορά
Με βάση τον προγραμματισμό, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί την εβδομάδα 1-5 Σεπτεμβρίου φτάνει τα 78.618.000 ευρώ και αφορά συνολικά 103.582 δικαιούχους. Αυτό σημαίνει ότι σημαντικά κεφάλαια θα κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία, ενισχύοντας οικογένειες, ανέργους, εργαζόμενους αλλά και συνταξιούχους.
Η διοχέτευση αυτών των ποσών στην αγορά εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών που υλοποιούν ο e-ΕΦΚΑ και η ΔΥΠΑ, δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη τη χώρα.


