Εκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ στην Αττική – Ποιοι οι δικαιούχοι

επίδομα Δήμος Ηρακλείου: Σπουδαία απόφαση από τον Δήμο της Αττικής που παρέχει 1.000 ευρώ επίδομα σε δημότες του. Δείτε αναλυτικά…

Ακόμα 14 οικογένειες της πόλης με χαμηλά εισοδήματα θα λάβουν το επίδομα των 1.000 ευρώ το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει θεσπίσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για κάθε πρώτο παιδί Ηρακλειωτών που γεννιέται.

Ακόμα 14 οικογένειες της πόλης με χαμηλά εισοδήματα θα λάβουν το επίδομα των 1000 ευρώ το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει θεσπίσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για κάθε πρώτο παιδί Ηρακλειωτών που γεννιέται.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο δήμος Ηρακλείου Αττικής και επισημαίνει:

Οι σχετικές αιτήσεις εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, μετά από τη θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, και τις επόμενες ημέρες τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Με την κάλυψη των 14 αιτήσεων ανεβαίνουν σε 19 οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα των 1000 ευρώ από την αρχή του 2022 ενώ, πλέον, δεν υπάρχουν άλλες οικογένειες με αίτηση σε εκκρεμότητα.

επίδομα Δήμος Ηρακλείου:

«Φυσικά η Κοινωνική Υπηρεσία συνεχίζει ανά πάσα στιγμή να υποδέχεται τα αιτήματα των κατοίκων γονιών της πόλης που φέρνουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί προκειμένου να τους βοηθήσει στα πρώτα βήματα, στις πρώτες ανάγκες της διεύρυνσης της οικογένειάς τους.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι νέοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής – Παπαϊωάννου 15-17 και στα τηλέφωνα 2102716636, 2102724045 – προκειμένου να τους κατευθύνουμε για το πώς θα κάνουν την αίτησή τους», τόνισε από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

επίδομα Δήμος Ηρακλείου: Τι δήλωσε ο Δήμαρχος

«Αυτή την περίοδο, που το δημογραφικό έχει μπει στην κορυφή της ατζέντας, είναι ευκαιρία να θυμίσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στέκεται στο πλευρό τους με όσες δυνάμεις διαθέτει.

Δεν ξέρω εάν τα 1000 ευρώ θα αποτελέσουν κίνητρο για κάποιους ώστε να αποφασίσουν να κάνουν το πρώτο τους παιδί, είναι όμως ένα βοήθημα που, ουσιαστικά και συμβολικά, στέλνει ένα μήνυμα πως κανείς δεν θα είναι μόνος τους, ότι ο Δήμος είναι εδώ και τους νοιάζεται.

Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία που μας οδήγησε τα τελευταία χρόνια να πάρουμε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως δημοτική αρχή – και νομίζω είμαστε ο μόνος δήμος που το εφαρμόζει – χαίρομαι δε που έχουμε καταφέρει να βοηθήσουμε τόσες οικογένειες της πόλης μας», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

επίδομα: 1.000 ευρώ εφάπαξ και 200 ευρώ στο χέρι κάθε μήνα

Ένα «σούπερ» επίδομα δίνεται σε δικαιούχους υπο προϋποθέσεις.

Το επίδομα αυτό παρέχει 1.000 ευρώ εφάπαξ και 200 ευρώ κάθε μήνα και συνολικά φτάνει τα 3.400 ευρώ.

Το επίδομα αυτό έρχεται να καλύψει πολλές «τρύπες» για αυτούς που το δικαιούνται και δίνεται από τον ΟΑΕΔ, σε κατηγορίες ανέργων συμπολιτών μας, που το χρειάζονται πάρα πολύ, ειδικά αυτή την περίοδο που οι ανατιμήσεις έχουν πάρει «φωτιά».

Αναλυτικά

Ενα νέο πρόγραμμα επιχορήγησης εργασιακής μετεγκατάστασης ανέργων για την απασχόληση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Μεγαλόπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στους Δήμους των ΠΕ Κοζάνης και ΠΕ Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να τρέξει η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) το επόμενο διάστημα.

Το πρόγραμμα προβλέπει την καταβολή επιδόματος μετεγκατάστασης 1.000 ευρώ σε όσους επιλέξουν να εργαστούν 100 χλμ. μακριά από την οικία τους και μηνιαίου επιδόματος 200 ευρώ για 12 μήνες πέραν του μισθού.

Συνολικά δηλαδή η άνεργοι θα λάβουν ένα επιδοματικό ποσό ύψους των 3.400 ευρώ με τον μισθό τους μέσα, σε μηνιαία βάση.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών επιχειρήσεων στις λιγνιτικές περιοχές σε εξειδικευμένο προσωπικό και αφορά στην επιχορήγηση των τοπικών επιχειρήσεων για την πρόσληψη 200 ανέργων.

Αντικείμενο της δράσης είναι η δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α.

Οι θέσεις εργασίας είναι:

  • 140 για τους Δήμους των ΠΕ Κοζάνης και ΠΕ Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και
  • 60 για τον Δήμο Μεγαλόπολης της ΠΕ Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η δράση υλοποιείται στους εξής κύκλους:

  • Ο πρώτος κύκλος αφορά στη δημιουργία 200 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.
  • Οι επόμενοι κύκλοι αφορούν στη δημιουργία των υπολοίπων θέσεων εργασίας έως εξαντλήσεως του συνολικού προϋπολογισμού της δράσης.
  • Ο κάθε επόμενος κύκλος προκηρύσσεται μετά την πάροδο 2 μηνών από την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης του προηγούμενου κύκλου.

Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στους Δήμους της ΠΕ Κοζάνης και της ΠΕ Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στον Δήμο Μεγαλόπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη της επιχείρησης είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης (ημερολογιακά).

επίδομα Δήμος Ηρακλείου: Ποσό επιχορήγησης

  • Η επιχορήγηση για την αποζημίωση δαπανών της δράσης ανέρχεται σε ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 100%. Συγκεκριμένα η επιχορήγηση ανά θέση εργασίας/ωφελούμενο ανέρχεται μηνιαίως στα 933 ευρώ.
  • Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης της δράσης ορίζεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Δικαιούχοι του επιδόματος μετεγκατάστασης

Δικαιούχοι του επιδόματος μετεγκατάστασης είναι οι ωφελούμενοι του «Προγράμματος επιχορήγησης εργασιακής μετεγκατάστασης ανέργων για την απασχόληση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Μεγαλόπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στους Δήμους των ΠΕ Κοζάνης και ΠΕ Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» του κεφαλαίου Α, και οι οποίοι διαθέτουν σωρευτικά τις κάτωθι προϋποθέσεις:

1) μετακινούνται από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους και εγκαθίστανται στις περιοχές του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τους αντίστοιχους Δήμους της ΠΕ Κοζάνης και ΠΕ Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,

2) ο τόπος της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου βρίσκεται εκτός των επιλέξιμων περιοχών του προγράμματος του κεφαλαίου Α, γεγονός που προκύπτει από τη διεύθυνση της κατοικίας που έχει δηλώσει ως εγγεγραμμένος άνεργος στο ΚΠΑ2,

3) ο τόπος μετεγκατάστασής τους απέχει τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Ποσό & διάρκεια καταβολής του επιδόματος

Στους ωφελούμενους του «Προγράμματος επιχορήγησης εργασιακής μετεγκατάστασης ανέργων για την απασχόληση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Μεγαλόπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στους Δήμους των ΠΕ Κοζάνης και ΠΕ Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» που μετακινούνται από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους και εγκαθίστανται στις περιοχές του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τους αντίστοιχους Δήμους της ΠΕ Κοζάνης και ΠΕ Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ώστε να προσληφθούν από τις δικαιούχους επιχειρήσεις, παρέχονται ως κίνητρα με την μορφή επιδόματος, τα εξής:

α. Ποσό ύψους 1.000 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί κατά 75% στην αρχή του ανωτέρω προγράμματος και το υπόλοιπο 25% στο τέλος αυτού,

β. Ποσό ύψους 200 ευρώ μηνιαίως, πλέον των προβλεπόμενων αμοιβών που θα λάβουν από την επιχείρηση, για ανώτατο χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Πηγή: newsme.gr