Επίδομα 1000 ευρώ έρχεται στη χώρα μας για συγκεκριμένη κατηγορία συμπολιτών μας. Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις.
Μπορεί για την Ε’ φάση να έκλεισαν οι αιτήσεις, όμως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αιτήσεων την ΣΤ’ Φάση και αφορά ανέργους σε όλη την Ελλάδα που ύστερα από επιτυχής κατάρτιση και πιστοποίηση θα λάβουν στους λογαριασμούς τους επίδομα έως 1000 ευρώ μέσω voucher κατάρτισης στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες της ΔΥΠΑ.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΕΛΛΑΔΑ 2.0. και πραγματοποιείται με τη Χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και του ταμείου ανάκαμψης και σταθερότητας.
Δείτε αναλυτικά…
Επίδομα 1000 ευρώ: Πως προκύπτουν τα 1000 ευρώ
Εφόσον μπείτε στο Μητρώο Ωφελουμένων κάνετε άμεσα και δωρεάν την Κατάρτιση – Πιστοποίηση και μετά παίρνετε έως και 1000 ευρώ επίδομα! (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).
Επίδομα 1000 ευρώ: Πως κάνετε την αίτηση
Βήμα 1ο
Το μεγαλύτερο κομμάτι της κατάρτισης γίνεται online και αυτή την στιγμή για όλη την Αττική υπάρχουν κενές θέσεις στο GoLearn – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – ΤΟ GOLEARN ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Βήμα 2ο (ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ)
Α) Κάνετε αίτηση στο voucher.gov.gr για να μπείτε στο Μητρώο Ωφελουμένων και παίρνετε τον κωδικό ΚΑΥΑΣ (ΔΕΙΤΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΔΩ)
Βήμα 3ο
Από 15 Δεκεμβρίου εφόσον έχετε κάνει το 2ο βήμα επιλέγετε τον φορέα GoLearn στο Voucher.gov.gr και το αντικείμενο “Ειδικός στην χρήση τεχνικών και εργαλείων Social Media Marketing“! (ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ) ή κάποιο άλλο δημοφιλή αντικείμενο!
Στέλνετε τον ΚΑΥΑΣ σας στο info@golearn.gr μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας για να σας εντάξουμε σε τμήμα ώστε να ξεκινήσετε άμεσα.
Για την Αττική:
ΚΑΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ GOLEARN ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 2Ο ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 3Ο ΒΗΜΑ
Επίδομα 400 ευρώ: Πως το παίρνετε
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να γνωρίζετε για το πρόγραμμα. Πόσο διαρκεί η κατάρτιση, ποιους τομείς της αγοράς αγγίζει και αφορά, πόσοι θα είναι οι εργαζόμενοι που θα συμμετέχουν σε αυτό και που θα πάρουν το επίδομα των 400 ευρώ, ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και ποια διαδικασία θα χρειαστεί να ακολουθήσουν.
Ακολουθούν πλήρεις απαντήσεις στις παραπάνω βασικές ερωτήσεις για το νέο αυτό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Πάω Μπροστά». Ας τα πιάσουμε όλα από την αρχή.
Επίδομα 400 ευρώ: Οι δικαιούχοι, οι διαδικασίες και ο στόχος του προγράμματος
Επίδομα 400 ευρώ για κατάρτιση δύο μηνών σε τομείς ψηφιακής τεχνολογίας, μάρκετινγκ ηλεκτρονικών καταστημάτων κ.ά. θα πάρουν 150.000 εργαζόμενοι και άνεργοι του ιδιωτικού τομέα μέσα από το νέο πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» του υπουργείου Εργασίας.
Ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό; Αίτηση μπορούν να υποβάλουν μισθωτοί και άνεργοι του ιδιωτικού τομέα από όλους τους κλάδους της οικονομίας ηλικίας άνω των 18 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
Ας δούμε τη διαδικασία που απαιτείται για την πραγματοποίηση της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα που δίνει το επίδομα των 400 ευρώ. Η αίτηση υποβάλλεται με κωδικούς TAXISnet μέσω της σελίδας voucher.gov.gr και εγκρίνεται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Στους φορείς κατάρτισης συγκαταλέγονται και τα Κέντρα Επιμόρφωσης των Πανεπιστημίων.
Επίδομα 400 ευρώ: Οι επιλογές κατάρτισης και τα δικαιολογητικά:
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επιλογές κατάρτισης, καθώς όπως θα δείτε παρακάτω ποικίλλουν και αφορούν πολλούς διαφορετικούς κλάδους. Ας δούμε συγκεκριμένα: Οι επιλογές κατάρτισης περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop μέχρι data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.
Με την έγκριση της αίτησής τους και την επιλογή του φορέα κατάρτισης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν δικαιολογητικά όπως ταυτότητα, αντίγραφο τίτλου σπουδών (τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου), υπεύθυνη δήλωση ότι δεν παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα, πτυχίο γνώσης αγγλικής γλώσσας (αν το απαιτεί το πρόγραμμα).
Έτσι θα γίνει η επιλογή των ωφελούμενων
Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων ανά πρόγραμμα.
Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών με 12 ώρες διά ζώσης εκπαίδευση, 48 ώρες εξ αποστάσεως και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ημερήσια διάρκεια της εκπαίδευσης είναι ως 4 ώρες, ώστε η κατάρτιση να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε διάστημα 2 μηνών.
Με τη λήξη του προγράμματος και αφού πετύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης που θα ακολουθήσουν, οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ, διαφορετικά θα πάρουν το 70%, δηλαδή 280 ευρώ.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 155 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, και θα διατεθεί συνολικά 1 δισ. ευρώ για την κατάρτιση 500.000 ανέργων και εργαζομένων σε ανάλογα προγράμματα.
Πηγή: newsme.gr