Έκτακτο επίδομα άνω των 500 ευρώ σε εργαζομένους

Έκτακτη  οικονομική ενίσχυση σε έως 400.00 εργαζομένους του τουρισμού και του επισιτισμού σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση το φθινόπωρο προκειμένου να στηρίξει τους εργαζομένους του κλάδου, που έχουν πληγεί περισσότερο από όλους.

Φθινοπωρινό επίδομα σε 400.000 εργαζομένους

Το ύψος της ενίσχυσης δεν έχει κλειδώσει ωστόσο, δεν θα είναι χαμηλότερο από τα 534 ευρώ που δίδονται ως ειδική αποζημίωση. Καταβάλλεται προσπάθεια να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, προκειμένου να δώσει μια δυνατή ανάσα ρευστότητας στους εργαζόμενους .Το επίδομα θα λάβουν όσοι δεν επαναπροσλήφθηκαν ή προσελήφθησαν και οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν αποφάσισαν να κατεβάσουν ρολά, ανεξάρτητα από το αν κάνουν χρήση της αναστολής σύμβασης εργασίας και λαμβάνουν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ μηνιαίως. Οι μόνοι που με τα σημερινά δεδομένα σχεδιάζεται να εξαιρεθούν από την εισοδηματική ενίσχυση είναι όσοι εργάζονται σε καθεστώς είτε πλήρης είτε μερικής απασχόλησης.

Η ενίσχυση σύμφωνα με πληροφορίες της Reallnews ,θα ενταχθεί σε ένα ευρύτερο πακέτο μέτρων για τη στήριξη του κλάδου, που Θα περιλαμβάνει ακόμη ένα γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής απολύτως στοχευμένο στον κλάδο του τουρισμού και των Εποχικών επαγγελμάτων, το οποίο εξετάζεται να έχει και γεωγραφικά χαρακτηριστικά. Επίσης, μελετάται το ενδεχόμενο, ειδικά γιο τις επιχειρήσεις του κλάδου, να επεκταθεί η παράταση αναστολής καταβολής των δόσεων κεφαλαίου ή και των τοκοχρεολυτικών δόσεων και πέραν της 31ης Δεκεμβρίου που ισχύει για τα φυσικά και όλα το νομικά πρόσωπα, όπως αποφάσισε πρόσφατα η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Πηγή: aftodioikisi.gr