Ζαλάδα ήρθε σε έναν ιδιοκτήτη βιοτεχνίας ξηρών καρπών μόλις αντίκρισε το ποσό χρέωσης στον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ. Ο κ. Μπαλαμούτσος καλείται να πληρώσει το ποσό των 7.289 ευρώ, όταν πέρυσι για το ίδιο διάστημα πλήρωσε 3.743 ευρώ.

Δηλαδή η αύξηση αγγίζει τα 3.546 ευρώ.

Η συγκεκριμένη σχεδόν διπλάσια τιμή ήρθε παρόλο που η επιχείρηση είχε ελαφρώς μικρότερη κατανάλωσή ρεύματος. Στην τελική τιμή μάλιστα περιλαμβάνεται μάλιστα και η κρατική έκπτωση, η οποία φτάνει στα 650 ευρώ.

Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας έδειξε τους λογαριασμούς φυσικού αερίου του Ιανουαρίου του 2021 και τον αντίστοιχο φετινό. Πέρυσι κλήθηκε να πληρώσει συνολικά 997 ευρώ και φέτος το ποσό έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 500 ευρώ και φτάνει στα 1.471 ευρώ. Αυτό είναι το τελικό ποσό παρόλο που στον λογαριασμό αναγράφεται ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου φέτος ήταν σχεδόν η μισή συγκριτικά με πέρυσι.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας επεσήμανε πως η ακρίβεια είναι τέτοια που η επιχείρηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να προβεί σε νέες ανατιμήσεις των προϊόντων της. «Έχουν αυξηθεί οι πρώτες ύλες, τα χαρτικά, τα πλαστικά», επεσήμανε. Αναφορικά με τους δασμούς, δήλωσε ότι οι ναύλοι έχουν συνολικά τετραπλασιαστεί.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΑργοστόλι: Μπαίνει χημική τουαλέτα στον Κούταβο (απόφαση)
Επόμενο άρθροΥπουργείο Περιβάλλοντος: Μπλόκο σε αιολικά και υδροηλεκτρικά έργα σε 6 βουνά-Στην Κεφαλονιά;