Κατά 40% μειώνονται τα ενοίκια στους επαγγελματικούς χώρους που ανήκουν σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή ή είναι πληττόμενες βάσει ΚΑΔ.
Στη μείωση περιλαμβάνεται και η πρώτη κατοικία των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, αλλά και η φοιτητικά κατοικία τέκνων, των οποίων οι γονείς βρίσκονται σε αναστολή.
Η μείωση ισχύει για τους μήνες του Απριλίου και του Μαΐου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν βάσει ΚΑΔ, ενώ ο Μάρτης και Ιούνιος αφορούν τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή, όπως το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μείωση θα δουν οι επιχειρήσεις που εξακολουθούν να πλήττονται, όπως ο τουριστικός κλάδος, οι μεταφορές, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.
Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς.
Σύμφωνα με τον κ. Παραδιά, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν υπήρχε καμία φορολογική ελάφρυνση για τους ιδιοκτήτες και χρειάστηκε σκληρός αγώνας για να επιτευχθεί.
«Θα υπάρξει σύντομα ανακίνηση για μια ειδική πλατφόρμα όπου θα δηλωθούν οι ζημίες του κάθε ιδιοκτήτη ανά ενοικιαστή», υποστήριξε και πρόσθεσε πως «κατόπιν αυτού, το ποσό που θα βγει ως επιστρεπτέο το 30% της ζημίας σε κάθε ιδιοκτήτη θα συμψηφιστεί με τις φορολογικές υποχρεώσεις από τις 31 Ιουλίου».

Προηγούμενο άρθροΠροσοχή: Διακοπή ρεύματος αύριο στην Κεφαλονιά-Δείτε που
Επόμενο άρθροΕπίθεση με βιτριόλι: Η 33χρονη ενημερώθηκε ποια της έριξε το βιτριόλι και είναι σοκαρισμένη