Επιδόματα παιδιών: Ποιοι θα πληρωθούν πριν το Πάσχα -Τι συμβαίνει με οφειλές & επιστροφές

Πριν λίγες ημέρες καταβλήθηκε η Α’ δόση του επιδόματος παιδιού για το 2019, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας, 1η Απριλίου.

Στην εν λόγω πληρωμή καταβλήθηκε, μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς, σε 621.581 οικογένειες συνολικό ποσό ύψους 128,24 εκ. ευρώ.

Το παραπάνω ποσό έλαβαν δικαιούχοι που υπέβαλλαν τις αιτήσεις τους (Α21) από τις 7 έως και τις 26 Μαρτίου.

Αυτή την περίοδο στον ΟΠΕΚΑ γίνονται διασταυρώσεις.

Δικαιούχοι που έστειλαν email στον οργανισμό σχετικά με οφειλές, έλαβαν την εξής απάντηση:

«Σας ενημερώνουμε ότι η νέα πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία αναπτύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε., λειτουργεί εκτός περιβάλλοντος taxis και βασίζεται σε αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, μέσω των διαθέσιμων ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων. Κατόπιν ενημέρωσης που λάβαμε από την Κεντρική Υπηρεσία, σας πληροφορούμε ότι παρατηρήθηκε αστοχία στην πληρωμή και σε κάποιες περιπτώσεις παρακρατήθηκαν χρέη παλαιότερων ετών που είχαν παρακρατηθεί σε προηγούμενη πληρωμή. Όπως μας ενημέρωσαν, θα τακτοποιηθεί το θέμα από την ΗΔΙΚΑ και θα γίνει ενδιάμεση πληρωμή εντός του Απριλίου για τις περιπτώσεις διπλοκράτησης των χρεών».

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ αναφερόταν πως: «σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών».

Επιπλέον, για περιπτώσεις που κάποιος έλαβε τη δόση του Α’ διμήνου του 2019, χωρίς να δικαιούται το ποσό, η χορηγηθείσα δόση θεωρείται ως «αχρεωστήτως καταβληθείσα» και θα πρέπει να επιστραφεί στον ΟΠΕΚΑ (Τράπεζα Πειραιώς αρ. Λογαριασμού GR 78 0171 0170 0060 1703 0022 477) με πλήρη αναγραφή στοιχείων ενώ αντίγραφο παραστατικού καταθετηρίου πρέπει να σταλεί στον ΟΠΕΚΑ Δ/νση Οικογενειακών Επιδομάτων, Πατησίων 30, Τ.Κ 101-70 Αθήνα) ή στο [email protected]

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr