Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Οι αιτήσεις που υποβάλλονται με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζονται και το ενδιαφέρον του κόσμου να αλλάξει τις παλιές ενεργοβόρες συσκευές του μεγάλο.

Σήμερα άνοιξαν άλλα δύο ΑΦΜ για αίτηση ΕΔΩ. Έτσι από σήμερα κάνουν αίτηση τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7,8 και αναμένονται αύριο, Σάββατο, άλλα δύο το 9 και το 0.

Έκτακτη ανακοίνωση για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Υπενθυμίζεται πως οι συσκευές τις οποίες μπορείτε να ανακυκλώσετε είναι οι εξής τρεις

  • Ψυγεία
  • Κλιματιστικλα
  • Καταψύκτες

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε δίνονται αναλυτικά οι οδηγίες για τις συσκευές που αλλάζουν, ωστόσο σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα μία έκτακτη ανακοίνωση αναφορικά με τα ψυγεία.

«Επισημαίνεται ότι ψυγεία που έχουν κατασκευαστεί προ του 1993 δύναται να ανακυκλωθούν στο πλαίσιο του παρόντος Προγράμματος, ακόμα και αν δε φέρουν ενεργειακή ετικέτα.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ψυγείων συμμορφώνεται με την ενεργειακή οδηγία 92/75/22.09.92 που αναφέρεται στον Οδηγό του Προγράμματος και συγκεκριμένα, με το σημείο 5 του άρθρου 1 της οδηγίας αυτής».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Σταυριανός
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Ενημερωμένες άδειες λειτουργίας σε 2 βενζινάδικα σε Αργοστόλι & Ληξούρι (αποφάσεις)