Επίσημο! Έκτακτο επίδομα: Ποιοι θα πάρουν τον μποναμά των 150 και 200 ευρώ – Τροπολογία

Οικονομικές ενισχύσεις των 150 ευρώ και 200 ευρώ θα λάβουν πριν από τα Χριστούγεννα οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα.

Επίσης:

  • Όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα λάβουν επιπλέον 1,5 μηνιαία δόση ως προσαύξηση στη πληρωμή Δεκεμβρίου.
  • Όλοι οι δικαιούχοι ΚΕΑ που έχουν Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν σαν έκτακτη ενίσχυση μία προσαύξηση της τάσης 50% του ποσού που λαμβάνουν κάθε μήνα και όπως ανακοινώθηκε και 8% μόνιμη αύξηση. Δηλαδή θα λάβουν το αρχικό ποσό επιδόματος + αύξηση 8% + έκτακτη ενίσχυση 50%.

Έκτακτο επίδομα: Η τροπολογία

Σύμφωνα με την τροπολογία:

1. Επίδομα 150 ευρώ θα πληρωθούν μεταξύ 22 και 31 (ή 29) Δεκεμβρίου 1,055 εκατ. συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν κάτω των 10 ευρώ και λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ, προ φόρου, και ανεξαρτήτως οποιουδήποτε άλλου εισοδήματος, εκτός της σύνταξης. Μαζί με το επίδομα θα λάβουν και αύξηση 3% στις συντάξεις τους πριν από τα Χριστούγεννα.

 Η ενίσχυση των 150 ευρώ θα δοθεί:

α) σε συνταξιούχους που πληρώθηκαν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου μηνός Οκτωβρίου 2023 με προσωπική διαφορά μικρότερη των 10 ευρώ ή χωρίς προσωπική διαφορά ή και με αρνητική διαφορά,

β) σε συνταξιούχους οι οποίοι έλαβαν προσυνταξιοδοτική παροχή μηνός Οκτωβρίου 2023, και γ) σε όσους έλαβαν συνταξιοδοτικές παροχές από το Δημόσιο τον Οκτώβριο του 2023 και ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες των δικαιούχων πολεμικής σύνταξης, σύνταξης εθνικής αντίστασης, επιδόματος ανικανότητας, χορηγίας λογοτεχνών, καλλιτεχνών κ.ά.

2. Ενίσχυση 150 ευρώ μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα πάρουν περίπου 45.000 δικαιούχοι προνοιακής σύνταξης ή επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ με τις διατάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων.

συνέχεια στο enaklik.com