Η επιδημιολογική κρίση επιδρά και στην Οικονομία λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Το νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού φέρνει τεράστια προβλήματα στην Οικονομία της χώρας μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη για το OPEN TV, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμαστούν για έναν πολύ δύσκολο Νοέμβριο, καθώς η επιδημιολογική κρίση επιδρά και στην Οικονομία λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Οι πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι όσο πιο αυστηρά γίνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο πιο μεγάλη θα είναι η στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού, βασικό εργαλείο χρηματοδότησης στήριξής τους θα είναι το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, με μεγάλο μέρος από αυτή να διαγράφεται, να μην πρέπει να επιστραφεί δηλαδή από τις επιχειρήσεις στο Δημόσιο. Δηλαδή, θα είναι υπό τη μορφή επιδότησης, χωρίς κανείς να αναφέρει σε ποιο ποσοστό μπορεί να φτάσει αυτό.

Στο τραπέζι ακόμη βρίσκεται υποχρεωτικό «κούρεμα» των ενοικίων αλλά με παράλληλη στήριξη και των ιδιοκτητών ακινήτων.

Την Πέμπτη, επίσης, ανακοινώθηκε το «πάγωμα» του ΦΠΑ για έξι μήνες δεν καταβάλλεται στις περιοχές που βρίσκονται για περισσότερες από 14 μέρες σε κατάσταση lockdown. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ύφεση θα περάσει το 10% το 2020

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροEκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα νικήσει τον Μπάιντεν σύμφωνα με μοντέλο πρόβλεψης!
Επόμενο άρθροΗ Ιωάννα Φωκά Μεταξά ανοίγει το σπίτι του παππού της στην Κηφισιά -Εκεί που είπε το ΟΧΙ (video)