Την εξαγορά των σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» και «Μαρκάτο» από την «ΣΥΝ.ΚΑ ΚΡΗΤΗΣ» ενέκρινε η Επιτροπή  Ανταγωνισμού. Πρόκειται για deal που είχε γίνει στις 27 Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr (ΦΕΚ)

“Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, αποφάσισε ομοφώνως και σε φανερή ψηφοφορία ότι:

Εγκρίνει, κατ΄ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, την από 27.12.2019 (υπ΄αρ. 8609) γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου των εταιρειών «Γαλαξίας Ανώνυμη εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων Δήμητρα Μάρκετς» και «Μαρκάτο Ανώνυμη Εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων» από το συνεταιρισμό με την επωνυμία «Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης

Καταναλωτών Κρήτης», δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Γαλαξίας, Μαρκάτο: 19 καταστήματα στην Κέρκυρα

Yπενθυμίζεται ότι:

Οι εταιρίες ΓΑΛΑΞΙΑΣ και ΜΑΡΚΑΤΟ εδρεύουν στο Δήμο Κέρκυρας και λειτουργούν δέκα εννέα (19) καταστήματα λιανικής και χονδρικής πώλησης ειδών Σούπερ Μάρκετ πάσης φύσεως.

Ειδικότερα η ΓΑΛΑΞΙΑΣ διατηρεί δεκαπέντε (15) καταστήματα και η ΜΑΡΚΑΤΟ τέσσερα (4) καταστήματα, αποκλειστικά στη νήσο Κέρκυρα, υπό τα σήματα «ΔΗΜΗΤΡΑ markets» και «MARKATO supermarkets» αντίστοιχα.

Οι εταιρίες δραστηριοποιούνται εδώ και πολλές δεκαετίες στην τοπική αγορά.

Συγκεκριμένα, το πρώτο κατάστημα υπό το σήμα «ΔΗΜΗΤΡΑ» εγκαινιάσθηκε το 1979. Το έτος 1995 και ενόσω το δίκτυο της ΓΑΛΑΞΙΑΣ ήδη αριθμούσε έξι (6) καταστήματα, οι μέτοχοι της τελευταίας υπεισήλθαν και στο μετοχικό κεφάλαιο της ΜΑΡΚΑΤΟ, η οποία λειτουργούσε τα τέσσερα (4) καταστήματα υπό το σήμα «ΜΑΡΚΑΤΟ». Η επέκταση του δικτύου συνεχίσθηκε τα επόμενα χρόνια με το τελευταίο κατάστημα να εγκαινιάζεται υπό το σήμα

«ΔΗΜΗΤΡΑ» το 2014. Η ΓΑΛΑΞΙΑΣ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΕΛ.ΟΜ.Α.Σ. το 1994 και σήμερα κατέχει μια μερίδα συμμετοχής στον εν λόγω Όμιλο Αγορών.

«ΣΥΝ.ΚΑ ΚΡΗΤΗΣ»: 52 καταστήματα

Από την άλλη η «ΣΥΝ.ΚΑ ΚΡΗΤΗΣ» διαθέτει 52 καταστήματα σε:

-Χανιά

-Ρέθυμνο

-Ηράκλειο

-Ιεράπετρα

-Δωδεκάνησα

-Κυκλάδες

-Ανατολικό Αιγαίο.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΤέλη κυκλοφορίας 2021: Τι θα πληρώσουμε φέτος
Επόμενο άρθροΠαύλος Παπαδάτος: Στον Εσπερινό του Αγίου Γερασίμου