«Έσκασε» νέο επίδομα: Μέχρι 300 ευρώ σε 35.000 δικαιούχους με 1 αίτηση

Νέο voucher pass έρχεται το επόμενο διάστημα, το οποίο είναι συνολικά 300 ευρώ και δίνεται σε 35.000 δικαιούχους με δωρεάν εγγραφές. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από το υπουργείο Παιδείας και αφορά το sports pass, για τους μαθητές της A’ Γυμνασίου προκειμένου οι γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους σε αθλήματα.

Νέο voucher pass: Το sports pass

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας καθιερώνει ένα νέο voucher, το sports pass, ύψους 300 ευρώ που απευθύνεται σε μαθητές Α Γυμνασίου με τελικό στόχο την ενεργό συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, όπως προαναγγέλλεται μέσω του ετήσιου σχεδίου δράσης του αρμόδιου Υπουργείου, αναμένεται να ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024 το «Sport Pass», ένα voucher στον αθλητισμό, που θα δοθεί για πρώτη φορά σε παιδιά οικογενειών από χαμηλότερα οικονομικά στρώματα προκειμένου να έχουν το δικαίωμα στην άθληση σε σωματεία της περιοχής τους.

Το εν λόγω voucher ύψους 300 ευρώ απευθύνεται σε περίπου 35.000 μαθητές της Α Γυμνασίου όλης της χώρας που θα πληρούν οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί περαιτέρω διευκρινήσεις για τα κριτήρια αυτά.

Πρόκειται για μια οικονομική ενίσχυση που εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανάδειξης του αθλητισμού στην κοινωνία. Οι μαθητές που θα το λάβουν έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό.

πηγή: i-diakopes.gr