Εστίαση: Πώς θα στηθούν τα τραπέζια μέσα σε εστιατόρια και ταβέρνες

Τι ισχύει για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν

Ετοιμοι να υποδεχθούν θαμώνες και μέσα στα καταστήματά τους είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης με τον υφυπουργό ΑνάπτυξηςΝίκο Παπαθανάση να θέτει τους κανόνες λειτουργίας των εσωτερικών χώρων εστίασης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό καθ’ υπόδειξη των ειδικών επιστημόνων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός: «Όλοι οι οικονομικοί φορείς επαναλειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας». Οι κανόνες λειτουργίας των δραστηριοτήτων του 6ου και του 7ου σταδίου που επανεκκινούν στις 15 και 29 Ιουνίου, καθώς και την 1η Ιουλίου, θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

Για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ισχύουν τα εξής:

  • Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
  • Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.
  • Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους/σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα
  • Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.
  • Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

Δείτε αναλυτικά τα σχεδιαγράμματα με τις κατόψεις των χώρων εστίασης

trapezia.png

Παράρτημα 2

trapezia2.png

 Παράρτημα 3

trapezia3.png

Πηγή: ethnos.gr