Εστίαση: Πριν ή μετά το Πάσχα το άνοιγμα; Ποιες οι τελευταίες πληροφορίες

Η εστίαση και το πότε θα ανοίξει παραμένει πολύ μεγάλος γρίφος, με την κυβέρνηση να περιμένει τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Την Πέμπτη (1/4) ανακοινώθηκαν μέτρα ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις της εστίας, προκειμένου να δώσουν ανάσα στους ιδιοκτήτες ενόψει του ανοίγματος αλλά το πότε είναι ένα θέμα που ακόμη δεν μπορεί να απαντηθεί.

Οι ημερομηνίες που εξετάζονται για το άνοιγμα της εστίασης είναι πολλές, με την ΕΡΤ να αναφέρει ότι η 19η Απριλίου είναι το αρχικό σενάριο, ενώ το δεύτερο αφορά τη Μεγάλη Δευτέρα και συγκεκριμένα την 26η Απριλίου.

Από την άλλη πλευρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ειπώθηκε ότι το άνοιγμα για την εστίαση, πηγαίνει για μετά το Πάσχα και μάλιστα πιλοτικά. Ειπώθηκε ότι το άνοιγμα θα έρθει τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ή την Τρίτη του Πάσχα (4 Μαΐου), αλλά όχι για όλα τα καταστήματα και κυρίως με τη χρησιμοποίηση των εξωτερικών χώρων.

Το ολικό άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης πιθανότατα να συμβεί στις 10 Μαΐου, δηλαδή μία εβδομάδα μετά την Ανάσταση.

Πηγή: eleftherostypos.gr