Αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής για επιβάτες και εργαζομένους

Το μεγαλύτερο νησί στο σύμπλεγμα των Επτανήσων, με τα μοναδικά γαλαζοπράσινα νερά, την εναλλαγή ορεινού και θαλάσσιου τοπίου και τους φιλόξενους κατοίκους, έχει φέτος ακόμα έναν λόγο να θεωρείται ελκυστικός προορισμός, που δεν είναι άλλος από το ολοκαίνουριο αεροδρόμιό του.

Η πρώτη εικόνα που θα αντικρίζουν τη φετινή χρονιά οι επισκέπτες της Κεφαλονιάς είναι εντελώς διαφορετική από ό,τι είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο των έργων αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που υλοποιεί η Fraport Greece, το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς «Αννα Πολλάτου» αποκτά όλα τα χαρακτηριστικά ενός υπερσύγχρονου αεροδρομίου με σημαντικές αλλαγές τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό χώρο, ο οποίος επεκτάθηκε κατά 10.700 τ.μ. Παράλληλα, αυξήθηκαν κατά 70% τα σημεία check-in, διπλασιάστηκαν τα σημεία ασφαλείας και ελέγχου, εγκαταστάθηκε μοντέρνο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών, ενώ διπλασιάστηκε ο συνολικός αριθμός των πυλών αναχωρήσεων. Στα έργα υποδομής περιλαμβάνονται επίσης η κατασκευή νέας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, νέου πυροσβεστικού σταθμού και νέου φυλακίου ελέγχου πρόσβασης στην περιοχή δραστηριοτήτων των αεροσκαφών, η ανακαίνιση του πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης-απογείωσης-στάθμευσης αεροσκαφών, καθώς και η αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.

Μέτρα προστασίας
από τον COVID-19

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία και την υγεία των ταξιδιωτών, οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου ακολουθούν πιστά όλες τις συστάσεις των ειδικών και των Αρχών για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.

Μέσα ατομικής προστασίας έχουν εξασφαλιστεί και διανεμηθεί στο προσωπικό της διαχειρίστριας εταιρείας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, ρόμπες μιας χρήσης, σκουφάκια και γυαλιά προστασίας), ενώ όλοι οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι φορούν υποχρεωτικά μάσκες.
Εχει τοποθετηθεί σήμανση προκειμένου να υπάρχει τήρηση της απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου για τους επιβάτες που περιμένουν τόσο στον έλεγχο όσο και στις πύλες αναχώρησης.

Παράλληλα, με στόχο την αποφυγή χρήσης λεωφορείων από τους επιβάτες για τις επιβιβάσεις και τις αποβιβάσεις, εφαρμόζεται κατά το δυνατόν η διαδικασία walk in – walk out, δηλαδή οι επιβάτες περπατούν από τον τερματικό σταθμό προς το αεροσκάφος και αντίστροφα αντί να μεταβαίνουν από και προς αυτά με τα λεωφορεία.
Ακόμη, έχουν οριστεί χώροι παραμονής πιθανού κρούσματος, αλλά και χώροι παραμονής συνεπιβατών από ενδεχόμενο κρούσμα σε πτήση.

Ταυτόχρονα έχουν εντατικοποιηθεί οι απολυμάνσεις και ο διεξοδικός καθαρισμός σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου.

Οι αλλαγές αυτές διαμορφώνουν μια νέα εμπειρία εντός του αερολιμένα με στόχο την ασφάλεια του επιβάτη, λαμβάνοντας όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία ως δίχτυ προστασίας θωρακίζουν τη δημόσια υγεία.

Πηγή: newmoney.gr

Προηγούμενο άρθροΗ περιφερειάρχης διόρισε τα δύο μέλη στον διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ Ιονίων περιφρονώντας το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Επόμενο άρθροΠροθεσμία 7 ημερών για τα χαμένα ενοίκια -Τα βήματα που πρέπει να γίνουν