Με νέα, αναθεωρημένη, ταξιδιωτική του οδηγία, το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου (FCDO), εξαιρεί τα Κανάρια νησιά από την απαγόρευση των ταξιδιών εκεί, εξακολουθεί,  ωστόσο, να αποτρέπει τους Βρετανούς ταξιδιώτες να ταξιδεύουν στην Ισπανία.

Μετά το “Ο.Κ.” της βρετανικής κυβέρνησης για ταξίδια στα Κανάρια νησιά, σειρά αναμένεται να πάρει και η Ελλάδα, με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας, Kate Smith, να συμφωνεί πως η Ελλάδα σύντομα θα γίνει “πράσινη”.

Ειδικότερα, στην αναθεωρημένη, ταξιδιωτική του οδηγία το FCDO συμβουλεύει τους Βρετανούς πολίτες να μην πραγματοποιούν ταξίδια στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων, αλλά εξαιρουμένων των Καναρίων Νήσων, με βάση την τρέχουσα αξιολόγηση των κινδύνων για τον COVID-19.

Μεταξύ άλλων, στην οδηγία του το FCDO υπογραμμίζει πως ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε η χώρα από την ισπανική κυβέρνηση, στις 25 Οκτωβρίου 2020, έληξε στις 9 Μαΐου 2021, ορισμένοι περιορισμοί και απαγορεύσεις κυκλοφορίας παραμένουν σε ισχύ και ενδέχεται να διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.

Μάλιστα, το γραφείο προτρέπει τους Βρετανούς να έχουν ταξιδιωτική ασφάλιση.

Αναφορά κάνει το FCDO και στην πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και διαδηλώσεων, τονίζοντας πως στη Βαρκελώνη και σε άλλες περιοχές της Καταλονίας υπήρξαν μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων και διαδηλώσεις, σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις εκεί. Μάλιστα, διευκρινίζει πως ορισμένες διαδηλώσεις έχουν γίνει βίαιες και ενδέχεται να προκαλέσουν διαταραχές στις δημόσιες συγκοινωνίες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στα αεροδρόμια.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα, μιλώντας στην τηλε-ημερίδα “Τουρισμός και Ασφάλεια”, που διοργάνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, με την υποστήριξη της βρετανικής πρεσβείας, η Βρετανίδα πρέσβης στη χώρα μας, Kate Smith, εκτίμησε πως, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία αναθεωρούνται κάθε τρεις εβδομάδες από τη βρετανική κυβέρνηση, η Ελλάδα σύντομα θα αναβαθμιστεί στην “πράσινη λίστα” του Ηνωμένου Βασιλείου, επιτρέποντας στους Βρετανούς ταξιδιώτες να ταξιδέψουν στη χώρα μας, που επί σειρά ετών αποτελεί αγαπημένο τους προορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 20 Απριλίου στην “πράσινη λίστα” της Βρετανίας, έχουν τοποθετηθεί από το Foreign, Commonwealth & Development Office (FCDO), τα ελληνικά νησιά Κρήτη, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα και Ζάκυνθος.

Πηγή: https://money-tourism.gr/

Προηγούμενο άρθρο“IONIAN BRIDGE”: Που βρίσκεται σήμερα το αυστραλέζικό σκαρί που έφερε η Strintzis Lines το 1997
Επόμενο άρθροΒόλτα Στην Κεφαλονιά – Μέγα Λάκκος VLOG (βίντεο)