Φορολογικές δηλώσεις 2023-Άσχημη εξέλιξη για την τσέπη μας: Θα φορολογηθούν τα έκτακτα επιδόματα, Fuel Pass και Power Pass!

Άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής (31/03) η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2023. Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2022.

Η εξόφληση του φόρου που πιθανόν προκύψει για τους φορολογούμενους θα εξοφληθεί σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται στο τέλος Ιουλίου και η τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου του 2024.

Ερώτημα των φορολογούμενων φέτος αποτελεί, το αν θα φορολογηθούν όλα τα έκτακτα επιδόματα που πληρώθηκαν το 2022.

Μάλιστα, η ΑΑΔΕ, κάλεσε τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και του Δημοσίου, να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, μερισμάτων, μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2023, καθώς όλα τα έκτακτα επιδόματα που δόθηκαν λόγω ενεργειακής κρίσης και αυξήσεων των τιμών, όπως επιταγή ακρίβειας, Fuel Pass, Power Pass κ.ο.κ. θα έπρεπε να προσυμπληρωθούν και να εμφανίζονται πριν γίνει η έναρξη των υποβολων των δηλώσεων.

Μάλιστα με οδηγία που έδωσε η ΑΑΔΕ διευκρινίζεται πως τελικά αποφασίστηκε να φορολογηθούν τα έκτακτα αυτά επιδόματα, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει την οργή των φορολογούμενων πολιτών