Σε νέα έρευνα της ForwardKeys αναφέρεται ότι παρατηρήθηκε αύξηση όσον αφορά στις κρατήσεις διεθνών πτήσεων σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο Αντιπρόεδρος Προβλέψεων της ForwardKeys, Olivier Ponti, δηλώνει ότι τον Απρίλιο και τον Μάιο οι αερομεταφορές είχαν τραβήξει «χειρόφρενο» και σημείωναν μηδενικές κρατήσεις.

Ωστόσο, την τελευταία εβδομάδα το Μαΐου η κατάσταση άρχισε να αλλάζει καθώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε στις 20 Μαΐου ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες από τις 15 Ιουνίου και ακολούθησαν την επόμενη ημέρα η Πορτογαλία (15 Ιουνίου) και η Ισπανία (με άνοιγμα συνόρων από την 1η Ιουλίου).

Οι αγορές αντέδρασαν άμεσα και από τις 20 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου καταγράφηκαν κρατήσεις που ανήλθαν στο 35% των κρατήσεων του 2019. Για το διάστημα από 22 Μαΐου έως 3 Ιουνίου στην Πορτογαλία παρατηρήθηκε η ίδια τάση ενώ στην Ισπανία το ποσοστό άγγιξε το 30%.

Μια πιο εκτενής ανάλυση αποκαλύπτει ότι υπήρξε ένα παρόμοιο μοντέλο ανάκαμψης σε όλους τους προορισμούς. Τα ταξίδια αναψυχής αποτελούν τον κύριο όγκο των νέων εισιτηρίων, αλλά η ανάκαμψη ήταν ισχυρότερη μεταξύ των εκπατρισμένων και των ταξιδιωτών που επισκέπτονται την οικογένεια και τους συγγενείς τους. Στους παραπάνω τομείς  η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία άγγιξαν το 89%, 87% και 54% των επιπέδων του 2019.

Ο Olivier Ponti αναφέρει:

«Όταν οι κυβερνήσεις λένε στον κόσμο ότι μπορεί να ταξιδέψει οι κρατήσεις για τις διεθνείς πτήσεις ξεκινούν αμέσως. Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχει μία ισχυρή επιθυμία για διακοπές στη Ν. Ευρώπη για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα μειωμένα επίπεδα κρατήσεων σε σχέση με το 2019 συνιστούν ότι ο κόσμος είναι ακόμα διστακτικός.

Οι κρατήσεις για Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία υπολείπονται κατά 49.8%, 52% και 53.5% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019. Εάν ακολουθηθούν αυτοί οι ρυθμοί η «διάσωση» καλοκαιριού για τις συγκεκριμένες χώρες θα είναι μία πρόκληση».

Πηγή: https://money-tourism.gr/ | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΔ: Φτηνές διακοπές για 413.000 εργαζομένους και ανέργους – 66% έκπτωση στα εισιτήρια
Επόμενο άρθροΔήμος Αργοστολίου: Αυτοί είναι οι επιβλέποντες για το έργο της προβλήτας στο Βαθύ (ονόματα-απόφαση)