Αυτόματα θα γίνεται πλέον η επιστροφή ΦΠΑ σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσειςΜια αυτοματοποιημένη διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ, στην οποία όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά, χωρίς την παρέμβαση των υπαλλήλων της, προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποβάλλουν το αίτημα τους ηλεκτρονικά, αυτόματα θα γίνεται ο έλεγχος, καθώς όλες οι συναλλαγές είναι ψηφιοποιημένες, και στη συνεχεία, το πόσο της επιστροφής θα πιστώνεται στο λογαριασμό τους.

Μάλιστα η συγκεκριμένη υπηρεσία αναμένεται να λειτουργήσει εντός του έτους και θα διεκπεραιώνεται αυτοματοποιημένα η διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ στην οποία όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς την παρέμβαση των εφοριακών.

Υπολογίζεται πως για το 97% των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών η επιστροφή του ΦΠΑ θα γίνεται αυτόματα.

Για το υπόλοιπο 3% θα διενεργείται προηγουμένως έλεγχος. Πρόκειται για τις περιπτώσεις επιστροφής πολύ μεγάλων ποσών και φορολογουμένων που έχουν υποπέσει σε σοβαρές φορολογικές παραβάσεις.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποβάλλουν το αίτημά τους ηλεκτρονικά αυτόματα θα γίνεται ο έλεγχος καθώς όλες οι συναλλαγές είναι ψηφιοποιημένες και στη συνέχεια το ποσό της επιστροφής θα πιστώνεται στον λογαριασμό τους.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός – Καθηγητής Johns Hopkins Παναγής Γαλιατσάτος: Μία ή δύο δόσεις ετησίως πιθανότατα για τα επόμενα 5 χρόνια
Επόμενο άρθροΓιατί τα αεροπλάνα μπορεί σύντομα να έχουν μόνο έναν πιλότο