Γερμανία- Έρευνα: Ξεχάστε τη θερινή περίοδο- Από τον Οκτώβριο μεγάλος όγκος κρατήσεων | Το 2023 η επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα

Να ξεχάσουμε τη θερινή περίοδο για τα διεθνή ταξίδια μας ενημερώνουν ειδικοί του Τουρισμού από τη Γερμανία και προβλέπουν ότι οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο.

Το παραπάνω προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Γερμανικό Κέντρο Τουρισμού μεταξύ 500 εμπειρογνωμόνων του κλάδου και οι οποίοι προβλέπουν, ότι δεν θα υπάρξει πλήρης ανάκαμψη στα διεθνή ταξίδια έως το 2023, αν και ο εσωτερικός τουρισμός αναμένεται να ανακάμψει νωρίτερα.

Η έρευνα αυτή ξεχωρίζει τον εσωτερικό από το διεθνή τουρισμό με το 2ο να ακολουθεί τον πρώτο. Η έρευνα χωρίζεται στις 4 φάσεις:αυτές του «Lockdown», της «Χαλάρωσης», της «Αναβίωσης» και της «Εξομάλυνσης». Υπάρχει, επίσης, μια απαισιόδοξη, μια ρεαλιστική και μια αισιόδοξη αξιολόγηση των πωλήσεων σε σχέση με το 2019.

Διακοπές στο εξωτερικό από τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με τους ειδικούς η 1η φάση (Lockdown), θα διατηρηθεί για τα ταξίδια εξωτερικού μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη. Η καλοκαιρινή περίοδος αναμένεται να χαθεί εντελώς όσον αφορά τα διεθνή ταξίδια.

Σε αυτή την περίοδο αναμένεται να σημειωθούν τζίρος 2% σε σύγκριση με το 2019, το οποίο και θεωρείται αποτυχία. Το αισιόδοξο σενάριο προβλέπει την επιστροφή των ταξιδιών από τον Ιούνιο και το απαισιόδοξο από τα τέλη του 2020.

Θα περιμένουμε έως το 2023 ώστε να έχουμε τις ίδιες πωλήσεις με το 2019

Η 2η φάση (Χαλάρωση) στο ρεαλιστικό σενάριο για τα διεθνή ταξίδια εκτείνεται από τη χειμερινή σεζόν έως τον Μάιο του 2021. Σε αυτή την περίοδο οι πωλήσεις αναμένεται να αγγίξουν το 30% αυτών του 2019.

Για τη διάρκεια του 2021 κατά τη φάση της αναβίωσης προβλέπεται να επιτευχθεί το 50% των πωλήσεων του 2019 και η φάση της «Εξομάλυνσης» αναμένεται να έρθει προς τα τέλη του 2023 όπου και θα σημειωθούν πωλήσεις της τάξης του 75% σε σύγκριση με αυτές του 2019.

Οι αισιόδοξοι δε «ξεγράφουν» το καλοκαίρι

Το αισιόδοξο σενάριο προβλέπει μια ταχύτερη ανάκαμψη του διεθνούς τουρισμού και το καλοκαίρι δε θεωρείται «χαμένο». Οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι πωλήσεις της θερινής περιόδου θα ανέλθουν στο 40% του 2019 και της φθινοπωρινής στο 70% με αποτέλεσμα η 4η φάση (Εξομάλυνση) να επιτευχθεί τη χειμερινή σεζόν του 2021.

Στο απαισιόδοξο σενάριο τίποτα δεν πρόκειται να λειτουργήσει φέτος και οι πωλήσεις θα επανέλθουν σε επίπεδο προ-ύφεσης τον Οκτώβριο του 2024.

Ο γερμανικός τουρισμός αναρρώνει πιο γρήγορα

Όλοι συμφωνούν ότι η Γερμανία θα εξέλθει από το Lockdown στα τέλη του Μαΐου και οι πωλήσεις στον εσωτερικό τουρισμό θα έχουν ανακάμψει έως το 2021, ενώ το απαισιόδοξο σενάριο προβλέπει την επιστροφή των πωλήσεων σε πρό-κρίσης επίπεδα το φθινόπωρο του 2023.

ΠΗΓΗ

Πηγή: https://money-tourism.gr/ | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr