Φαίνεται πως η ρύπανση του περιβάλλοντος θα υπάρχει και μελλοντικά.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και η Ρωσία απειλεί τη Δύση για τις κυρώσεις με «όπλο» το φυσικό αέριο.

Η Μόσχα απειλεί την Ευρώπη που την προμηθεύει με φυσικό αέριο με διακοπή της παροχής και η Γερμανία λαμβάνει μέτρα ενόψει του χειμώνα. Σύμφωνα με τους Financial Times, ένα από τα μέτρα που θα ληφθούν είναι και η καταφυγή στον άνθρακα, παρότι θεωρείται νούμερο ένα παράγοντας ρύπανσης του περιβάλλοντος, «δείχνοντας» ουσιαστικά το δρόμο και στην Ελλάδα που δεν φαίνεται ότι θα κλείσει τα εργοστάσια λιγνίτη της ΔΕΗ.

«Προκειμένου να μειώσουμε την κατανάλωση αερίου, πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερο αέριο για να παράγουμε ηλεκτρισμό. Αντ’ αυτού, οι σταθμοί άνθρακα πρέπει να χρησιμοποιηθούν περισσότερο», ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας.

Η απόφαση αυτή αντιπροσωπεύει μια μεταστροφή της κυβέρνησης συνασπισμού, ιδίως για τους Πράσινους, που έχει υποσχεθεί να σταματήσει τη χρήση άνθρακα έως το 2030.

Η Ρωσία αυτή την εβδομάδα μείωσε κατά 60% την παράδοση αερίου προς τη Γερμανία, με τους Ευρωπαίους να εκτιμούν ότι η Μόσχα απαντά έτσι στις κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία.

Έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε ό,τι αφορά τις παροχές φυσικού αερίου είναι και η Ιταλία. Μεταξύ των άλλων, τα μέτρα που προβλέπονται στο σχέδιο είναι η χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, η εθελούσια μείωση παροχής ενέργειας σε βιομηχανίες και η αύξηση των εισαγωγών από τρίτες χώρες.

Πηγή: instanews.gr

Προηγούμενο άρθρο“Το Πρωινό” – Πισπιρίγκου: εύχομαι να μην μου φορτώσουν και τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας (βίντεο)
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Έρχεται κύμα ζέστης που θα κρατήσει αρκετές μέρες-Πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία