Την ακύρωση όλων των κρουαζιέρων της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στον Καναδά μέχρι το τέλος του 2020, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η AIDA Cruises.

Πηγές της εταιρείας κρουαζιέρας αποκάλυψαν ότι οι ταξιδιώτες που αγόρασαν εισιτήρια για κρουαζιέρες με την AIDA θα ενημερωθούν για τις ακυρώσεις και οι κρατήσεις θα περνούν υπό επεξεργασία σύμφωνα με την ημερομηνία αναχώρησης.

Ο Καναδάς ανέστειλε όλες τις κλήσεις κρουαζιέρας μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη σχέδιο για την επανεκκίνηση των ταξιδιών από την Ευρώπη με προορισμό τις ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, η AIDA Cruises επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του σχεδιασμού που θα της επιτρέψει μια γρήγορη επανεκκίνηση.

Ωστόσο, καθώς τα ευρωπαϊκά ταξίδια ξεκινούν σταδιακά, η AIDA συνεργάζεται με διεθνείς Αρχές και οργανισμούς υγείας για την προστασία των μελών του πληρώματος και των επιβατών στο πλαίσιο επανεκκίνησης των δρομολογίων της μεταξύ «εγκεκριμένων» χωρών.

Εκπρόσωποι της AIDA ανακοίνωσαν ότι οι πελάτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις θα αποζημιώνονται με τη μορφή ταξιδιωτικής πίστωσης, καθώς και μπόνους 10% επιπλέον από το κόστος της κρουαζιέρας. Η πίστωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κρατήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Το voucher της AIDA εξαργυρώνεται για υπηρεσίες MyAIDA όπως εκδρομές, γαστρονομικές προσφορές και περιποιήσεις ευεξίας. Η εταιρεία κρουαζιέρας θα αποζημιώσει επίσης τους επισκέπτες που δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την πίστωση, κατόπιν αιτήματος, επιστρέφοντας το ποσό που είχε καταβληθεί.

Πηγή: tourismtoday.gr

Προηγούμενο άρθροΦρίκη: 85χρονος ασέλγησε σε σκυλίτσα
Επόμενο άρθροΠαρέα με… τύχη βουνό: Έπεσε ντεπόζιτο ξυστά από τα κεφάλια τους ενώ έπιναν καφέ στην Κρήτη (vid)