Η συνταγή της επιτυχίας: Η απλή κίνηση του Μπιλ Γκέιτς που του αποφέρει δις χωρίς να κουνήσει το δακτυλάκι του

Mπιλ Γκέιτς συνεχίζει να μεγαλώνει κατά πολλά δις την περιουσία του παρότι έχει πουλήσει το μεγαλύτερο ποσοστό του από την Microsoft και πλέον κατέχει μόνο το 1% των μετοχών της εταιρείας.

Το 2017 δώρισε 64 εκατ. μετοχές της Microsoft, αξίας 4,6 δισ. δολαρίων και εδώ και χρόνια διοχετεύει πάρα πολύ μεγάλα ποσά στο ίδρυμα που έχει με την πρώην σύζυγό του Melinda (Bill & Melinda Gates Foundation).

Τη χρονιάς του κορωνοϊού μάλιστα (2020) ο Μπιλ Γκέιτς πρόσθεσε 40 δις στην αμύθητη περιουσία του χωρίς καν να σηκωθεί να εργαστεί σε κάποια εταιρεία.

Το μυστικό του; Όπως δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Bloomberg «Είμαι αισιόδοξος για τις αμερικανικές εταιρείες και τις παγκόσμιες εταιρείες. Η στρατηγική που έχει χρησιμοποιηθεί στις επενδύσεις είναι να είναι πάνω από 60% σε μετοχές».

Ο Γκέιτς επενδύει το 60% του πλούτου σε μετοχές που όσο είναι επικερδείς του δίνουν πολλά δις μέσα στη χρονιά χωρίς να χρειαστεί να σηκώσει το δαχτυλάκι του. Μόνο για το 2019 προστέθηκαν με αυτόν τον τρόπο 17 δισ. δολάρια στην περιουσία του που για άλλους φτάνει τα 130 δισ. δολάρια και για άλλους τα 146 δισ.

Όπως φαίνεται το τρικ αυτό όσο αποδίδει δεν πρόκειται να αλλάξει για τον πρώην μεγιστάνα της Microsoft.

Πηγή: instanews.gr