Ηλεκτρονικές συντάξεις: 3.000 συνταξιούχοι πληρώνονται την Πέμπτη μέσω… mail

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες όπως μεταδόθηκαν στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Open

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση των πρώτων ψηφιακών συντάξεων. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Open Tv, το οποίο μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την Κυριακή, την ερχόμενη Πέμπτη (23/7) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσηςθα θέσουν σε πλήρη λειτουργία το νέο ψηφιακό σύστημα.

Αυτό φέρει την ονομασία ATLAS και, ουσιαστικά, θα εκδίδει ηλεκτρονικά τις συντάξεις. Μάλιστα, την ημέρα κατά την οποία θα γίνουν τα εγκαίνια της νέας πλατφόρμας θα πληρωθούν 3.000 ψηφιακές συντάξεις – αγροτικές και χηρείας. Ουσιαστικά, οι δικαιούχοι που έχουν κάνει αίτηση θα δουν στα email τους τη συνταξιοδοτική απόφαση και δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάτι άλλο, αφού τα χρήματα που τους αναλογούν θα πιστωθούν στους λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Open οι συντάξεις αυτές, των 3.000 ασφαλισμένων, θα πληρωθούν τον Αύγουστο και συγκεκριμένα το διάστημα από 22 μέχρι και 30 Αυγούστου.

Ο αρχικός στόχος ήταν τον Ιούνιο του 2020 το 34,37% των νέων συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Τα επόμενα ορόσημα στην επιχείρηση «ψηφιακή σύνταξη» προβλέπουν πως τον Ιανουάριο του 2021 θα πρέπει να προστεθεί άλλο ένα 23,39% στον όγκο των ψηφιακών συντάξεων, ώστε να εκδίδεται πλέον χωρίς ανθρώπινο χέρι το 57,76% των νέων συντάξεων. Το τρίτο ορόσημο είναι σε δύο χρόνια από σήμερα, τον Ιούνιο του 2021, όταν το 90% πλέον των νέων συντάξεων θα πρέπει να εκδίδεται ψηφιακά.

Δείτε το θέμα όπως μεταδόθηκε στο Ανοικτό Κανάλι – στο 41.20

Πηγή: ethnos.gr