Ηνωμένο Βασίλειο: 12 χώρες θα μπορούσαν να δεχτούν Βρετανούς τουρίστες από τις 17 Μαίου-Και σε αυτές δεν είναι η Ελλάδα!

Διαβάστε παρακάτω τι γράφει σήμερα το https://travelweekly.co.uk/

Και ενώ πληθαίνουν οι εικασίες για το τι θα ανακοινώσει για τα ταξίδια ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου, αφού παραλάβει την εισήγηση της Global Travel Taskforce, μια σημερινή παρέμβαση του ταξιδιωτικού αναλυτή και αναλυτή αγοράς Paul Charles, σήκωσε “κουρνιαχτό”, καθώς αφήνει εκτός πράσινης λίστας Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία και Κύπρο.

Ο Charles , ιδιοκτήτης της εταιρίας PC Consultancy, κάθε άλλο παρά τυχαίο πρόσωπο είναι: Από πέρυσι τον Μάρτιο προβλέπει απολύτως ότι ανακοινώνει η βρετανική  κυβέρνηση αναφορικά με τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις και αλλαγές.

Είναι ενδεικτικό ότι κάθε Πέμπτη το πρωί ο Charles “προέβλεπε” ποιες χώρες θα μπουν και ποιες θα βγουν από τους ταξιδιωτικούς διαδρόμους και το απόγευμα ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαππς, τις επιβεβαίωνε…

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Τζόνσον δήλωσε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα χρειάζεται – χρησιμοποιείται για ταξίδια διακοπών στο εξωτερικό.

Οι λίστες

Σύμφωνα λοιπόν με τον Charles, “Δεκάδες χώρες θα μπορούσαν να ανοίξουν για τους Βρετανούς ταξιδιώτες από τις 17 Μαΐου στο πλαίσιο ενός συστήματος φωτεινών σηματοδοτών, κατά το πρότυπο του ευρωπαϊκού ECDC, που θα λαμβάνει υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση κάθε χώρας, την εξέλιξη του εμβολιασμού και πιθανώς και κάποιες ακόμη παραμέτρους.

Η PC Consultancy δημοσιοποίησε μια νέα ανάλυση με βάση την «τρέχουσα πορεία εμβολιασμού / μολύνσεων ανά χώρα» και απαριθμεί 12 χώρες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πράσινες.

Αυτές οι πράσινες χώρες «θα πρέπει να είναι προσβάσιμες από τις 17 Μαΐου, τα ταξίδια επιστροφής από τις οποίες στην Βρετανία, θα προϋποθέτουν ένα αρνητικό τεστ μόνο, αν ο τουρίστας είναι εμβολιασμένος”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Paul Charles.

Η πράσινη λίστα περιλαμβάνει προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη, όπως η Μάλτα, η Πορτογαλία και το Γιβραλτάρ, αλλά και εκτός με το Ισραήλ, τα ΗΑΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τα Μπαρμπάντος, το Μεξικό, τη Σρι Λάνκα, το Μαρόκο και τη Γρενάδα., να δίνουν το παρόν.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν αναμένεται να αποφύγουν τις απαιτήσεις καραντίνας.

Υπάρχουν πολλοί δημοφιλείς προορισμοί διακοπών που θα μπορούσαν να είναι στη «πορτοκαλί λίστα» όπως η Κύπρος, η Τουρκία, η Ελλάδα και η Ισπανία.

Ο Τσαρλς έγραψε στο Twitter: «Ελέγχουμε τα δεδομένα μας με επιστήμονες και θα ενημερώνουμε τακτικά ώστε να παρουσιάζουμε τις μεταβολές, καθώς περιμένουμε τις πορτοκαλί  χώρες να γίνουν πράσινες τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες»

Η Global Travel Taskforce υπό την προεδρία του υπουργού Μεταφορών Grant Shapps αναμένεται να υποβάλει έκθεση στις 12 Απριλίου, αναφέροντας πώς θα συνεχιστούν τα ταξίδια το νωρίτερο στις 17 Μαΐου.

Ο Τσαρλς είπε ότι αναμένει ότι θα εμφανιστεί μια «πολιτική χρωμάτων, με τεστ, καραντίνα και πιστοποιητικά, όπου με βάση το χρώμα κάθε χώρας, κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο,  θα είναι απλό  το πού είναι ασφαλές να ταξιδέψει ο Βρετανός τουρίστας και πότε”.

Και συνέχισε: «Το σύστημα θα επιτρέψει στους καταναλωτές να έχουν απόλυτη γνώση  για το πού να ταξιδεύουν με ασφάλεια και να ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση από την κυβέρνηση, παρόμοια με το ευρωπαϊκό σύστημα».

Ο αναλυτής εκτιμά ότι το «κόκκινο» θα σημαίνει καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο κατά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο και το «πορτοκαλί» θα απαιτεί μια δοκιμή έως 72 ώρες πριν από την επιστροφή και στη συνέχεια δύο δοκιμές  στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πράσινο θα σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν μια δοκιμή έως 72 ώρες πριν επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε.

«Τα πιστοποιητικά εμβολίων θα χρησιμοποιηθούν επίσης από ορισμένες χώρες, ώστε να μπορεί ο τουρίστας να αποδείξει εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι», είπε και συμπλήρωσε: “Με την πάροδο του χρόνου, θα υπάρξει λιγότερη ανάγκη για περαιτέρω δοκιμές εάν αποδεικνύεται ο εμβολιασμός.”

Στο μεταξύ στη Βρετανία υπήρξε εικασία ότι η Γαλλία θα μπορούσε να προστεθεί στον τρέχοντα κατάλογο προορισμών από όπου οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν πρέπει να τεθούν σε καραντίνα σε καθορισμένα ξενοδοχεία.

Την Τετάρτη (31 Μαρτίου), ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν ανακοίνωσε αυστηρά νέα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος σχολείων για τρεις εβδομάδες λόγω των αυξανόμενων ποσοστών Covid-19.

Πηγή: https://money-tourism.gr/