Ήρθαν (για να μείνουν;) οι θερμαινόμενοι υαλοκαθαριστήρες

Μπορεί τώρα με τα τελευταία κρύα να το διαπιστώσατε από πρώτο χέρι: τα παγωμένα παρμπρίζ δεν είναι μόνο ενοχλητικά, είναι και μια ολόκληρη ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου μέχρι να μπορέσεις να ξεκινήσεις.

Και επειδή στη Βόρεια Αμερική το φαινόμενο είναι πολύ πιο συχνό σε σχέση με τα δικά μας μέρη και επίσης επειδή λατρεύουν και τα διάφορά «gadget» -από τις ΗΠΑ ξεκίνησαν στοιχεία εξοπλισμού όπως τα θερμαινόμενα καθίσματα, το θερμαινόμενο τιμόνι αλλά και οι θερμαινόμενες… ποτηροθήκες- προέκυψαν και οι θερμαινόμενοι καθαριστήρες.

Πρόκειται για το προαιρετικό σύστημα VisioBlade που είναι διαθέσιμο, για πρώτη φορά, στο Lincoln Aviator και θερμαίνει τους καθαριστήρες έως τους 30 βαθμούς Κελσίου. Σε συνδυασμό και με το θερμαινόμενο παρμπρίζ ο καθαρισμός του τελευταίου γίνεται έως και τρεις φορές πιο γρήγορα. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως με τον παραδοσιακό τρόπο η όλη διαδικασία διαρκεί μέχρι και 15 λεπτά, ενώ με το Visioblade περιορίζεται μόλις στα 4. Ταυτόχρονα τα μπεκ που είναι ενσωματωμένα στους βραχίονες καταναλώνουν την μισή ποσότητα πλυστικού υγρού προσφέροντας παράλληλα και πιο αποτελεσματικό καθαρισμό.

Πηγή: carzine.gr